Rodzer Federer Novak Djokovic i Rafael Nadal
Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA-EFE/NEIL HALL/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Mladi teniser Lojd Heris, koji je na ovogodišnjem US Openu uspeo da stigne do četvrtfinala, imao je zanimljivu izjavu koja se tiče velike trojke svetskog tenisa.

Heris je u četvrtfinalu poslednjeg grend slema ove godine izgubio od Aleksandara Zvereva sa 3:0 u setovima, ali je na terenu pokazao da može da parira najboljima.

PROČITAJTE JOŠ:

Južnoafrikanac se trenutno nalazi na 31. mestu ATP liste, a ukoliko reči sprovede u dela očekuje ga trofejna karijera i sam vrh svetske liste.

Kako se blistave karijere Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića bliže kraju, Heris sve više veruje i proboj i uspeh nove mlade generacije.

„Nova generacija kuca na vratima. Ako pogledate prvih 50 sada, sada ima više mladih igrača među njima nego ikad u poslednjih 20 godina. Ože Alijasim je imao sjajnu seriju na US openu, kao i Hurkač, Rud je osvojio tri titule ove godine… Te momke dugo znam, iz juniorskih dana i i lepo je videti kako napreduju. Mislim da je vreme da Veliku trojku pošaljemo u istoriju i da preuzmemo kormilo svetskog tenisa“, poručio je Heris.

Osvrnuo se Lojd i na finale US Opena. „Novak je bio nezadrživ ove sezone sve do poslednjeg meča. Mislim da je naišao na izuzetno teškog protivnika tog dana. Danil je igrao jako dobar tenis tokom celog leta i on je simbol te nove generacije“, istakao je Lojd Heris.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Njujorka do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare