Hamad Međedović
Foto: Screenshot Youtube Wimbledon

Poslednja prepreka pred glavni žreb bio je Bili Heris iz Velike Britanije, a srpski teniser je uspešno rešio prva dva seta.

Hamad Međedović je za plasman na Vimbldon igrao protiv Bilija Herisa, a taj meč je i sam turnir izabrao da prenosi putem „Jutjuba“.

PROČITAJTE JOŠ

Posle 130 minuta igre je srpski teniser slavio sa 6:4, 7:6(6), 6:4. Time je Međedović zaokružio sjajne nastupe u kvalifikacijama i po prvi put izborio plasman u glavni žreb Vimbldona.

Međedović je napravio ključni brejk u trećem gemu prvog seta i tako stigao do prednosti koju je očuvao do kraja te deonice za 6:4.

U drugom je viđena mnogo napetija igra, a u taj-brejku je Međedović poveo sa 2-0, ali je preokrenuo Britanac na 3-2.

Bio je to signal srpskom asu da odigra bolje, propustio je set loptu na 6-5, ali je sledeću iskoristio i stigao do 2:0 u setovima.

U trećem setu je Međedović dovršio posao i tako po prvi put slavio u meču koji se igra na tri dobijena seta i prvi put izborio plasman na Vimbldon.

Posle meča je Međedović zaplakao u peškir.

Foto: Screenshot Youtube Wimbledon

Došao je na turnir kao 156. igrač sveta, a sada svoj plasman može samo da unapredi.

Međedović je u prvom kolu kvalifikacija lako srušio Pedra Martineza sa 6:0, 6:1, a u drugom se nešto više mučio protiv Rikardasa Berankisa, ali je slavio sa 7:6(2), 6:7(2), 6:4.

Na snimku pred vama mogli ste da da gledate uživo meč Međedovića na Vimbldonu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar