Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Srpski teniser, Hamad Međedović, prokomentarisao je poraz od Flavija Kobolija (6:2, 6:3, 6:7, 6:3).

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

„Ceo dan je bio težak, tu smo od 10-11 ujutru. Napravili smo drugačiji plan, jedva smo se malo zagrejali pred meč, malo odtrenirali. Jako sporo, uslovi koje ja ne volim, hladno… On je igrao na visokom nivou i zaslužio je pobedu“, počeo je Hamad.

Pročitajte još

Mučio se Srbin tokom čitavog meča.

„Mučio sam se kroz ceo meč, nisam uspeo da pronađem svoju igru. Servis mi nije radio tokom celog meča. Bio sam napet od početka meča. Trudio sam se da ostanem miran, ali tu je eskaliralo… Imao sam brejk lopte, nisam ih iskoristio, nisam se suzdržao“.

Kako kaže, tražio je Božju pomoć.

„Tražio sam neku Božju pomoć, mi svašta kažemo u toku meča, ali ja sam taj koji sebi treba da pomogne na terenu“.

Od ranije poznaje Kobolija.

„Svakog protivnika analiziramo. Flavija znam još od juniora, dugo, definitivno je iznenadio sve svojim nivoom, svaki udarac je mnogo popravio u odnosu na pre. Gledao sam ga u Ženevi, jeste me iznenadio i pokazao je da je igrač sa velikim kvalitetom“.

Bilo je reči i o emocijama.

„Kontrola emocija? Svaki igrač se bori sa emocijama, želimo da pobedimo. Neko to bolje krije, neko gore. Mene su opet savladale emocije, na tome dugo radim. Smatram da je to sastavni deo sporta. Svi želimo da pobedimo“.

Tokom većeg dela sezone se Međedović mučio.

„Jako težak početak godine za mene. Jak sam virus imao, imao dva-tri meseca pauze, i u SAD sam se mučio. I po povratku sam bio bolestan, ali sada je najvažnije da sam zdrav. Moram da nastavim da radim.

Govorio je o planovima za nastavak sezone.

„Štutgart, pa pripreme za Vimbldon. Pobeda u tri seta na Vimbldonu? Daće Bog“

„Što se tiče tenisa, to mi je najmanji problem. Danas nisam igrao na svom nivou, ni servis ni forhend, čak i bekhend. Moram da se trudim da budem konstantan. Igrao sam znatno bolje tokom kvalifikacija, onda četiri-pet dana pauze, kao novi turnir da je…. Skroz drugi uslovi, ali to je tenis i moram da naučim da se nosim sa time“, zaključio je Međedović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar