Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Grigor Dimitrov, bugarski teniser, nije na vreme prijavio da oseća tegobe, piše Jutarnji list.

Kako se navodi, učesnik „Adrija tura“ je ugrozio zdravlje kolega i svih koji su ga okruživali.

PROČITAJTE JOŠ

Jutarnji piše, pozivajući se na izvor blizak igračima, da je alarm u Zadru bio upaljen najmanje dva dana pre nego što se Dimitrov vratio u Monako odakle se i javio sa pozitivnim testom.

„Još u petak, tokom egzibicionog meča „Novak i zvezde tura“, moglo se naslutiti da 29-godišnjak ima zdravstvene probleme. U meču su tokom sat vremena učestvovali svi igrači osim njega, koji ih je gledao sa klupe u društvu Done Vekić“, navodi se.

Kako se dodaje, on je na teren ušao tek kada je obavljen žreb grupa kako bi se fotografisao sa igračima.

„Već tada se osećao loše i imao je temperaturu, ali je i tog i sledećeg dana odbio da se testira. Tokom večeri se više puta promenila priča o tome da li će protiv Đokovića igrati Dimitrov ili Nino Serdarušić, a Bugarin je u nedelju privatnim avionom otišao u Monako“.

Dodaje se i da niko ne zna kada se i gde zarazio Dimitrov, ali se ističe da je verovatno da ga je imao i u četvrtak, kada je u Zadru bilo najviše dešavanja.

„Pretpostavljam da se širenje virusa dogodilo na košarkaškoj utakmici sa igračima Zadra. Bilo je bliskih duela, Dimitrov je u jednom trenutku bacio na pod Đokovića“, navodi izvor Jutarnjeg lista.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram