Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Poseban odnos imaju dvojica velikana.

Hrvatski trener Goran Ivanišević nominovan je za titulu teniskog stručnjaka godine od strane ATP, a neposredno pre toga govorio je o odnosu sa Novakom Đokovićem.

Pričao je Ivanišević o svom pulenu sa kojim je ove sezone vodio mnogo važnih borbi.

PROČITAJTE JOŠ

„Kakav je Novak? Opisao bih ga kao direktora neke korporacije. Uspesi su ga izdvojili od drugih, ali zavisi od profita. Kao što gubici utiču na kompaniju, tako utiču i na njega. Ako gubi, pada mu tržišni udeo i pada na lestvici. A Đoković, kao i svaki vrhunski teniser, to teško podnosi“, rekao je Ivanišević pa otkrio na šaljiv način kako se Novak ponaša kada gubi:

„Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte… Puno je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više da pazim na njega.“

Nije lako raditi sa najboljim teniserom ikada, ali i to ima svoje vrline.

„Ljut sam na njega samo ako nekada bez razloga viče na nas, ali znam da nije lako da se nosi sa porazom. On se bori sam sa sobom. Jasno mi je da mu nije lako da se motiviše jer je već osvojio sve, ali baš uvek uspe da pronađe motivaciju“, dodao je Ivanišević.

BONUS VIDEO To je Hamad Međedović: Šampionski udarci i šampionska energija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar