Goran Ivanišević i Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević kaže da je ovo za ceo tim veoma izazovna godina.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak je u nedelju osvojio titulu Vimbldona, pobedom nad Nikom Kirjosom u četiri seta 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (3) posle tri sata i četiri minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

To je izazvalo brojne reakcije u svetu sporta, ali je posebno bitno čuti šta misle iz Đokovićevog tima.

Oni najbolje znaju kako se teniser osećao nakon što je prošao rolerkoster od deportacije iz Australije, preko ispadanja na Rolan Garosu, dve titule Rafaela Nadala do osvajanja Vimbldona.

„Ovo je us*ana godina ta sve nas, teška godina posle svega u Australiji. Treba ti vremena da prođeš kroz sve to, izgubio je od Nadala u Parizu, za mene je bio favorit ovde. Za njega ovo pravi veliku razliku i pored sve ove ludnice sa bodovima“, rekao je Ivanišević posle turnira.

Dodao je i da je za Kirjosa bilo veoma teško pripremiti meč, jer je Nik krajnje nepredvidiv.

„Ne možeš da pripremiš meč za Kirjosa, on je genije, ne znate sta će da uradi sledeće. Koncentrisani smo na to šta će Novak da igra, za mene je ubedljivo najbolji server u igri, mislim 15 minuta najbolji riterner nije pipnuo loptu. Bilo je bitno koncentrisati se na ono što Novak mora da uradi. Novak ga je odjednom brejknuo u trećem setu, a onda je Nik pričao sa boksom“, istakao je Ivanišević.

Marjan Vajda
Marjan Vajda; Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Za njega lično, sada je teže nego ranije, jer više nema Marijana Vajde, koji je godinama bio prvi Đokovićev trener.

„U timu sam već tri godine, Vajda i ja smo radili po pola turnira, ja sam bio ovde prošle godine. Bilo je lakše raditi sa Vajdom jer sam imao 50 odsto stresa, sad imam 100 posto, mislim pogledajte me. To je posao kada trenirate najboljeg tenisera, morate da se nosite sa pritiskom“, objasnio je Ivanišević.

Otvorio je dušu i o svemu onome što se desilo u Australiji i odakle je krenuo veliki rolerkoster.

Foto: Nova.rs

„Kada se nešto desi osobi, ono sto se desilo njemu u Australiji. Neki se nikad ne vrate tenisu nakon toga, to je bila ogromna stvar. Svi smo očekivali zaboravi na sve, vrsti se. Igrao je dobro i u Parizu, ali je Nadal bio bolji. Neki ljudi se nikada ne oporave, ja sam bio tamo i slobodan, zamislite kako je bilo njemu. Za mene je to herojski, nije lako sve to svariti i onda misliti zašto treba raditi trnis. Nije mogao da igra u Francuskoj, nismo mogli da pravimo raspored, trenirali smo ali ne znam za šta. Sada znamo gde možemo da idemo i gde ne možemo, pa je lakše“.

Ivanišević kaže da je bilo ključno da „Novak pronađe mir“, a onda je svaka sumnja nestajala da će biti slavlja, što se desilo na Centralnom terenu.

„Ima jedan film koji se zove dugo, vrelo leto. Od danas sam na odmoru, možda se Bajden predomisli. Novak će doći kasnije, pa ga pitajte to. Moj zasluženi odmor je krenuo, lepo je leto, ako ode SAD biće prelepo, ako ne sta da radimo, imamo vremena. Mnogo ludih stvari se desava, pa ćemo videti šta se dešava“, objasnio je Goran Ivanišević.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Novak u društvu kraljevske porodice posle titule na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar