Goran Ivanišević
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Goran Ivanišević je odlučio da se oglasi nakon Australijan opena i da progovori o svom pulenu Novaku Đokoviću i izdanju u Melburnu.

Istakao je da je čitav tim bio svestan da će Đoković u jednom trenutku morati da bude poražen u Melburnu, ali mu se nije dopao način na koji se to desilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Pre ili kasnije morao je da izgubi, toga smo svi bili svesni. Šteta samo što je to bilo na ovakav način, ali protiv Sinera ako nisi 100 odsto nemaš šta da tražiš. Pa čak i kad jesi na 100 odsto, opet možeš izgubiti. Međutim, ceo Australijan open nekako nije bio pravi za Novaka, od prvog kola pa nadalje. Ali dobro, idemo dalje, nije ništa toliko tragično“, kazao je Ivanišević za „Jutarnji“.

Istakao je da Đoković nije imao problem sa laktom, već da jednostavno to nije bio njegov dan.

„Lakat? Ne, nije mu ništa smetalo, bio je zdrav, ali jednostavno nije išlo… Može se i njemu desiti, i on je od krvi i mesa. S druge strane, ako je od nekoga trebalo da izgubi, onda mi je drago da je to bilo od Sinera“, dodao je Ivanišević i objasnio da je od Đokovića dobio „mesec dana slobodno“.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

To je bio plan od početka sezone, na to nije uticao poraz u Melburnu i istakao je da će se Novak vratiti za Indijan Vels.

Pet godina nije igrao Đoković na ovom turniru koji je osvojio pet puta u karijeri, biće mnogo specifičnosti u novom izdanju pogotovo što Srbin može da dođe do čak 1.000 novih bodova.

BONUS VIDEO Polufinale Australijan opena između Novaka Đokovića i Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare