Goran Ivanišević, Novak Đoković
Foto: Nikola Gligic/Starsport

Teški trenuci posle poraza od Nadala

Poraz Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa bio je bolan za mnoge. Osećaj daje mogao više protiv Nadala i da smo u nedelju u pariskom finalu mogli da glemao našeg tenisera ne napušta tako lako.

PROČITAJTE JOŠ

A nije bilo lako ni Novakovom treneru Goranu Ivaniševiću koji je sve vreme u Parizu bio uz najboljeg tenisera sveta.

Popularni Zec je za „Sportklub„, objasnio kako se oseća posle pomenutog neuspeha.

„Moram za početak ovako da kažem – u k..cu sam još, ne mogu da spavam. Ne mogu da kažem da sam razočaran, ali jesam tužan. Nije to bio perfektan meč ni sa jedne ni sa druge strane, da budem potpuno iskren. Niti je Rafa igrao nešto spektakularno, ali govor tela od prvog do poslednjeg poena je odlučio meč – govor tela Rafe i govor tela Novaka“, rekao je Ivanišević.

On ističe i šta je govorio Novaku u pripremi za meč.

„Upozoravao sam njega, a i vama govorio, da početak meča može da bude odlučujući, ali opet, loš start… Posle drugog seta je neshvatljivo da se odigra onako treći set, kao da mu je nedostajalo energije i kao da nije verovao dovoljno u pobedu. To s Rafom ne može sebi da se dozvoli, ovo je njegov turnir, jednostavno ne da“.

Sledeći veliki izazov je Vimbldon, a Ivanišević nema dilemu da će Novak biti spreman i da može do torfeja.

„Mislim da može, a i nema ni izbora, ako ćemo da budemo potpuno iskreni. On je apsolutni favorit na Vimbldonu, kao što je Rafa ovde. Novak sada mora dobro da se odmori i da se spremi fizički i psihički za Vimbldon. Siguran sam da on to može i mislim da će ga osvojiti, imam dobar osećaj. Treba biti usredsređen na to sada“, rekao je Ivanišević.

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare