Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sve detalje sa meča pogledajte u blogu Nova.rs.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je savladao Miomira Kecmanovića sa 3:0, po setovima 6:0, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je dominirao tokom čitavog meča, nije ostavljao ni najmanje šanse rivalu da preuzme inicijativu, te je duel bio gotov za sat i 55 minuta.

Srpski teniser će u osmini finala igrati protiv senzacije iz Holandije, Tima van Rajthovena, koji je sa 3:0 pobedio Nikoloza Basilašvilija.

Đoković je protiv Kecmanovića imao i više vinera i manje neiznuđenih grešaka. Odnos u vinerima bio je 36:13 u korist Novaka, a kada je reč o neiznuđenim greškama tu je bilo 19:27.

Ovo je bila 35. pobeda zaredom za Novaka na Centralnom terenu u Londonu, ali i 24. vezana na Vimbldonu. Posle duela, Novak se obratio navijačima.

„Ne uzimam zdravo za gotovo što se tu, hvala vam sto podržavate trnis. Počeo sam veoma dobro, sa fokusom i intezitetom, znam Miomira dobro, treniramo dosta jer dolazimo iz Srbije, on i još neki igrači iz Srbije, nadam se da ćemo igrati još mnogo puta na Centralnom terenu“, rekao je Đoković.

Srpskom teniseru je ovo bila 330. pobeda na grend slemovima u karijeri.

„Znači da sam igrao jako dugo (smeh). Blagosloven sam da sam u poziciji da se takmičim, da mogu da upisujem nove pobede, ponosan sam na konstantnost na velikim turnirima. Mislim da igram sve bolje kako napreduje turnir, to želite kao igrač da podizati nivo tenisa, to se sada dešava, znam da mogu bolje, očekujem najviše od sebe i radujem se sledećem izazovu“, zaključio je Novak.

PROČITAJTE JOŠ:

Bolje plasirani srpski teniser je odlično otvorio meč, a njegova serija gemova trajala je do početka drugog seta. Najpre je lako uzeo početni gem u meču, da bi u narednom iskoristio prvu brejk loptu za 2:0.

Videlo se da je Kecmanović bio stegnut na startu meča, ruka mu nije bila opuštena, te je dosta grešio. Međutim, imao je šansu da brzo vrati brejk. Tri vezane brejk lopte ipak nije iskoristio, a Novak je sa pet vezanih dobrih i preciznih servisa rešio gem u svoju korist za 3:0.

Kecmanović je na svom servisu napravio još tri vezane neiznuđene greške. Novak nije uspeo da iskoristio prvu brejk loptu u tom gemu, ali je zatim preciznim bekhendom stigao do 4:0. Novakovi forhendi, ali i voleji na mreži bili su skoro besprekorni, pa nije imao problema da stigne do 5:0. Osećao je pritisak Kecmanović i u šestom gemu prvog seta, a Novak je strpljivo sačekao njegove greške i poveo sa 1:0 u setovima.

Na startu drugog dela nije bilo brejka, a Novak je propustio šansu da brzo povede sa 2:0. Miomir je dobio podršku i sa tribina, ali je ipak održavao priključak za Novakom, koji je odlično servirao.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Đoković je propustio još dve brejk prilike u šestom gemu drugog seta, ali je Kecmanović ipak stigao do 3:3. Usledio je ekspresan gem trećeg tenisera sveta, da bi naredni, osmi u setu bio i odlučujući. Kecmanović je servirao i na 30:30 imao dva zicera na mreži, koja nije pretvorio u poen. Usledila je i njegova greška i to je bila predost od 5:3 za Novaka, koji se okliznuo i nezgodno pao, ali bez posledica. Odservirao je Novak besrekorno i poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set počeo je veoma dugim gemom na Kecmanovićev servis, ali je on ipak završen bez brejka. Novak je sa lakoćom izjednačio, a potom oduzeo servis rivalu za 2:1. U naredna dva servis gema Đoković je izgubio samo jedan poen i rezultat je bio 4:2. Kecmanović je ponovo poklekao na svom servisu, Novak je imao priliku da završi meč, ali je popustio i dozvolio brejk. Miomir je uspeo da smanji na 5:4, ali Đoković nije dozvolio iznenađenje i bez problema je priveo meč kraju.

Prijatelj specijala MaxBet.

Đoković - Kecmanović 6:0, 6:3, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare