Novak Đoković, Roland Garros 2021. Novak Djoković
Novak Đoković, Roland Garros 2021. Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Strani sportisti mogu da učestvuju na takmičenjima u Francuskoj bez obzira na tip antikovid vakcine kojom su vakcinisani i da poštuju sanitarni protokol, saznaje danas agencija Frans pres u francuskom ministarstvu sporta.

Strani sportisti moći će da se takmiče ako su kompletno vakcinisani u skladu sa programom svoje zemlje, i pod uslovom da poštuju strogi sanitarni protokol, koji uključuje test manje od 24 sata pre početka takmičenja, navelo je ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ...

To znači da su prihvaćeni svi tipovi vakcina, kao što su ruski Sputnjik i kineski Sinovak i Sinofarm.

Takođe, ako sportisti nisu imali pristup buster dozi u svojim zemljama, treba da poštuju protokol i da se testiraju dan uoči takmičenja.

Ti propisi će se primenjivati za grend slem u džudou u Parizu (5-6. februara) kao i za turnir Šest nacija. Ovo se odnosi i na fudbal narednih nedelja.

Ministarstvo sporta je takođe navelo da će kao i za francuske državljane od 15. februara biti tražena potvrda o oporavku od kovida ne starija od četiri meseca, a ne šest meseci kao ranije, kao zamena za vakcinsku propusnicu.

Agencija frans pres ukazuje da je 17. januara dan posle proterivanja Novaka Đokovića iz Austrralije, francuska vlada precizirala svoje propise o stranim sportistima koji dolaze na velika takmičenja, uključujući i Rolan Garos, odnosno da svi treba da budu vakcinisani.

Protokol oko ovog grend slem turnira još nije poznat, ali ako bude još potrebna vakcinska propusnica 23. maja, Novak Đoković ne bi mogao da je dobije na osnovu toga što je preležao kovid u decembru, zato što je to duže od četiri meseca.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar