Benoa Per, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Francuski teniser Benoa Per javno je istakao da je vakcinisan protiv koronavirusa, te da ispunjava uslove da se nađe na Australijan Openu koji se igra u januaru.

Per je svojom izjavom indirektno uputio kritiku svima onima koji se za sada nisu vakcinisali ili o tome nisu hteli javno da govore, među kojima je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

„U Melburnu više nema karantina ako si vakcinisan. Za one koji nisu primili vakcinu nije me briga. Ako ne žele da igraju, još bolje za mene. Motivisan sam i želim da imam odličnu sezonu sledeće godine. Ako ima onih koji nisu voljni da se vakcinišu, neka ostanu u Evropi, to nije moj problem. Da bi išao u Australiju, moraš biti vakcinisan, ja jesam i radujem se igranju na Australijan openu“, izjavio je Francuz.

Poslednjih nedelja velika polemika se vodi o tome ko će i pod kojim uslovima imati pravo da nastupi u Melburnu, a o vakcinaciji, pored Novaka, nisu hteli da pričaju ni Danil Medvedev, kao ni Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

Inače, Per je poznat po ispadima kako na terenu, tako i van njega, a u njegovom poslednjem meču ove sezone izgubio je od Karenja Buste sa 2:0 u setovima u prvom kolu mastersa u Parizu. Francuz se trenutno nalazi na 47. mestu ATP liste.

BONUS VIDEO: Poštar iz Pavlovaca o sprecifičnom poklonu za Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare