Foto: EPA/Birgir Thor Hardarson

Utakmica druge lige Norveške između Sogndala i Stjerdals Blinka prekinuta je već u 12. minutu, jer je igrač domaćeg tima kolabirao na terenu.

Islanđanin Emil Palson (28) se tokom utakmice na stadionu „Kampus“ odjednom srušio i sve odmah podsetio na slučaj Kristijana Eriksena na Evropskom prvenstvu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je momentalno prekinut, a igrači su poslati u svlačionice kako ne bi svedočili dramatičnim scenama. Lekari su ubrzo bili na licu mesta i pružili su pomoć fudbaleru Sogndala, koga su odmah i opkružili kako kamere ne bi mogle da snime fudbalera.

Vezni fudbaler je helikopterom hitno prebačen u 250 kilometara udaljeni Bergen. Tamo mu je ukazana dodatna pomoć i nega, a trenutno se nalazi van životne opasnosti.

„Emil Palson je doživeo zastoj srca u 12. minuta igre. Palson je uspešno reanimiran, a potom helikopterom trasnportovan u Haukeland bolnicu na dalja ispitivanja i lečenje“, navodi se na društvenim mrežama Sogndala.

Ovim povodom oglasio se i jedan od čelnika kluba.

„Palson je živ i trenutno se vrše ispitivanja u Haukeland bolnici. Nećemo se oglašavati više dok se ne saznamo više informacija. Nadamo se da ćemo više znati sutra tokom jutra“, rekao je Geir Inge Hegeštad.

Emil Palson je odigrao i jedan meč za reprezentaciju Islanda, a u Sogndalu je na pozajmici iz člana elitnog ranga norveškog fudbala, Sarpsborga, koji se na Tviteru pomolio za zdravlje Palsona.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar