Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Predsednik Teniske federacije Francuske, Bernar Gvidičeli, optimista je kada je reč o održavanju Rolan Garosa, koji će umesto maju i junu biti održan u septembru i početkom oktobra.

Takav je, barem, plan organizatora, koji su još pre dva meseca najavili da će termin turnira biti pomeren.

Gvidičeli je u razgovoru za sajt Teniske federacije Francuske poručio da će u Parizu učiniti sve da se najveći turnir na šljaci održi na jesen.

„Uvek sebi kažem, izbegli smo ono najgore, a to je otkazivanje, jasno otkazivanje takmičenja. Odložili smo takmičenje za nekoliko meseci, to je to, veliko olakšanje! Bićemo tamo za sve naše velike ljubitelje tenisa i to je u osnovi najvažnija stvar. Spasli smo najveći teniski turnir na svetu na šljaci i to je glavna stvar“, rekao je Gvidičeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor Rolan Garosa Gi Forže kaže da organizatori čine sve ne bi li se turnir održao i nada se da neće biti bilo kakvog sukoba interesa sa US Openom.

Turnir u Parizu će krenuti nedelju dana posle završetka takmičenja na Flašing medouzu, ako US Opena uopšte bude bilo.

Ipak, u Parizu pažljivo osluškuju vesti iz Njujorka, jer tamo još nije odlučeno po pitanju toga hoće li turnira biti. Očekuje se konačna odluka u drugoj polovini juna.

„Nema još zvaničnog saopštenja. Rolan Garos će najverovatnije biti krajem septembra i početkom oktobra. Blisko sarađujemo sa ATP, WTA i ITF kako bismo doneli odluku kako će se igrati do kraja sezone. Ima mnogo nepoznanica. Njujork je više pogođen koronavirusom od Francuske. Oni imaju dosta organizacionih problema, tako da će sredinom juna objaviti šta će biti sa US Openom“, izjavio je Forže za francuski radio Evropa 1.

Što se tiče Francuske, tamo je zabranjeno okupljanje više od 5.000 ljudi na festivalima i sportskim događajima do avgusta meseca. Ipak, Forže se nada da se publike biti na turniru.

„Videćemo kakva je situacija za nekoliko meseci. Prilagodićemo se tome šta kaže naša Vlada. Moramo biti ambiciozni i optimistični“, zaključio je direktor Rolan Garosa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar