Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz; Foto: TAnjug/AP Photo/Mary Altaffer)

Priželjkivali su mnogi da u finalu pitanje najboljeg na svetu odluče ova dva asa i to se na kraju i ostvarili.

Karlos Alkaraz je odigrao treći uzastopni susret u pet setova i upisao isto toliko pobeda, ovog puta je pao Frensis Tijafo sa 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5), 6:3 posle četiri sata i 18 minuta igre. To znači da je samo u poslednjih tri dana Španac na terenu proveo devet sati i 33 minuta!

PROČITAJTE JOŠ

U velikom finalu US Opena ovaj 19-godišnjak će za rivala imati Kaspera Ruda koji je sa 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2 relativno lako uspeo da sruši Karena Hačanova. Biće ovo treći put da Alkaraz i Rud igraju jedan protiv drugog (poslednji put u finalu Majamija), a Norvežanin do sada nije upisao nijedan trijumf.

Frensis Tijafo, prvi Afroamerikanac u polufinalu US Opena, pružio je odličan otpor Špancu. Čak i kada je delovalo da je potpuno slomljen (u četvrtom setu izgubio 30 od 40 poslednjih poena), ipak je uspeo da ustane. Ovo je pokazatelj da bi i u budućnosti i te kako mogao da bude faktor na ATP turu. Dva puta je vratio brejk, zatim i spasao meč loptu na zaista neverovatan način, a onda postavio novi rekord.

Niko nikada na jednom US Openu u open eri nije slavio u osam taj-brejkova na istom turniru.

Veliko finale je zakazano za nedelju od 22.00. U slučaju da slavi i na još jednom meču Španac će postati najmlađi broj 1 u istoriji tenisa (28. ukupno). Trenutno je četvrti najmlađi u Top 2 na svetu sa 19 godina i četiri meseci. Ranije su to uspeli da urade samo Boris Beker 18 godina i devet meseci, zatim Bjorn Borg koji je imao 18 godina i 10 meseci, te Rafael Nadal koji je imao 19 godina i jedan mesec.

„U polufinalu grend slema moraš da se boriš, da daš sve od sebe. Nije bitno da li se borimo pet ili šest sati. I Frensis je dao sve od sebe. Ovo je neverovatno“, poručio je mladi Španac.

Ipak, biranim rečima je govorio i o Norvežaninu koji ga čeka.

„Imam još jedan meč sada, ali protiv igrača koji igra neverovatno. Daću sve od sebe“, kratko je poručio Alkaraz.

Koliko je zapravo dobar Alkaraz? Evo i jednog snimka koji to pokazuje.

BONUS VIDEO Alakaraz pobedio Sinera na US openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare