Đoković i Krajinović igraju ne pre 14 sati u Rimu, posle će na teren Lajović i Nadal
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Australijan open nalazi se na velikom udaru zbog strogih pravila, jer raste broj zaraženih igrača i članova njihovih timova, a kao jedan od njih, registrovan je i Agustin Karberola, kondicioni trener Filipa Krajinovića.

PROČITAJTE JOŠ:

On je prema informacijama Sport kluba bio pozitivan 24. decembra i do sada je već prošao kroz proces oporavka, pa ima antitela, ali je prisustvo virusa i dalje tu, samo bez opasnosti po neposrednu okolinu.

Informacija je u startu bila razlog za zabrinutost, ali kako javlja Saša Ozmo, novinar spomenute medijske kuće, na njih ne bi trebalo da se odnose stroge mere karantina od 24 sata, koje su pojedini inostrani novinari opisali kao „cirkus“.

Teniseri i teniserke su u četvrtak počeli da pristižu u Australiju, u Adelejd i Melburn gde će proći dvonedeljni karantin pred početak Australijan opena.

Neće svi imati iste uslove da se za njega pripremaju, jer već u subotu stižu naznake velikih problema sa kojima će se suočiti igrači i igračice.

 

 

U subotu je objavljeno da je jedna osoba zaražena na drugom čarter letu koji je išao iz Abu Dabija za Australiju, a ubrzo potom stigle su informacije da u još jednom avionu ima dve zaražene osobe.

Pravila su takva da će svi iz spomenuta dva aviona morati u izolaciju na 14 dana, s tim što će kompletan period karantina provesti u sobama bez mogućnosti treninga.

Zato je upitno u kakvoj će fizičkoj spremi i formi 47 tenisera i teniserki dočekati osmi februar kada počinje prvi Grend slem sezone.

 

 

 

Da sve bude još teže sportistima, na prvom letu na kom je otkriven jedan pozitivan čovek na koronavirus od 64 putnika, test nije pripadao nijednom od 23 tenisera.

Teniseri i teniserke koji nisu imali nikakvog posrednog ili neposrednog kontakta sa zaraženima, kao i oni koji su negativni na virus, imaće pravo na pet sati treninga dnevno.

Da podsetimo, Australijan open počinje osmog februara, titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Sofija Kenin. Turnir će trajati do nedelje 21. februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar