Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Jedan pozitivan test na koronavirus otkriven je na drugom čarter letu iz Abu Dabija za Australiju i svi igrači iz tog aviona završiće u izolaciji na 14 dana - u svojim sobama.

Teniski protokoli brobe protiv koronavirusa u Melburnu od starta za mnoge igrače nisu bili idealni, ali ovaj će jedne izbaciti iz ritma, a druge iz takta.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijanci su pred prvi Grend slem turnir sezone najavili da će dvonedeljni karantin važiti za sve tenisere, koji nameravaju da igraju Australijan open, ali su za putnike drugog čartera ti uslovi još stroži.

Oni neće moći ni da treniraju, što je većini ostalih sportista bar mala olakšavajuća okolnost, kako bi ostali u nekoj fizičkoj spremi i formi.

Zbog svega ovoga,  američki novinar Ben Rotenberg naziva taj potez zatvaranja svih igrača „rusvajem“. Jedna od onih koja je bila na „spornom“ letu je i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

„Nažalost, imam loše vesti. Upravo su nas obavestili da je osoba sa leta EY8004 iz Abu Dabija, koji je stigao oko 8 sati i 20 minuta, 15. januara imao jedan pozitivan test na COVID-19 po dolasku u Melburn. Šef medicinskog protokola je ispitao okolnosti i odlučio da će svi biti zatvoreni u sobama na 14 dana“, prenela je Kostjuk reči iz cirkularnog mejla koji je stigao igračima.

Ovu informaciju potvrdili su i organizatori australijskog Grend slema, uz dodatak da su u avionu bila 64 putnika, od čega su 23 bili teniseri i teniserke, dok zaražena osoba ne pripada sportistima.

Najavljuje se da će Australijanci uraditi sve kako bi umanjili efekat odluke doktorke Karolin Broderik, ali i da će medicinsko osoblje biti dostupno svima 24 sata, sedam dana u nedelji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram