Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Filip Krajinović, trenutno 33. teniser sveta, u drugom kolu Australijan opena pobedio je Pabla Anduhara sa 6:2, 5:7, 6:1, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Ova dva tenisera se u karijeri do ovog meča nisu sastajala, a španski veteran nikada nije stigao dalje od treće runde na Australijan openu.

Ovo je rekord i našeg asa, koji je najuspešniji u Melburnu bio 2019. godine.

Filip posle skoro tri sata borbe ide na boljeg iz meča Danila Medvedeva, četvrtog nosioca na turniru, i Roberta Karbaljesa Buenje.

Krajinović je sigurnim servisom otvorio susret, ali je na isti način uzvratio i španski veteran (1:1). Znatno više neizvesnosti je bilo u sledeća dva gema. Najpre je Krajinović spasio brejk loptu, a onda u sledećoj deonici propustio da oduzme servis rivalu nakon brejk šanse (2:2).

U tim momentima su u gotovo svim statističkim kategorijama bili potpuno izjednačeni, osim što je Filip dobijao više poena nakon ubačenog prvog servisa (88 naspram 67 odsto).

Od tog trenutka se sve promenilo na terenu. Krajinović je ubacio u brzinu više i osvojio sledeći gem sa sani hedbun izgubljenim poenom, a onda odmah i oduzeo servis rivalu za 4:2. Tu nije bio kraj serije jer su i sledeća dva gema završena istovetno, sjajni servisi, a onda veliki pritisak na Španskog asa za osvajanje prvog seta (6:2).

Foto: EPA-EFE/KELLY BARNES AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ovo  je samo dodatno motivisalo Filipa koji je osvojio i uvodni gem drugog seta (peti gem u nizu). Uspeo je Anduhar na kratko da prekine njegovu seriju, a onda mu je Krajinović još jednom, po treći put na susretu, oduzeo servis za 3:1.

Stigao je ubrzo naš as i do 4:1, a onda je usledio pad u igri i revija brejkova na obe strane. Tri sledeća osvaja igrač koji prima servis, pa je rezultat bio 5:4 za našeg asa.

Niz je prekinuo Anduhar koji je uspeo da odbrani svoj servis, a Krajinović posle velike borbe i dva izjednačenja izgubio i sledeći servis gem (5:6).

U, ispostaviće se poslednjem gemu ovog seta, srpski teniser je stigao do tri brejk lopti, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Nakon proupštenih šansi Anduhar dobro servira i uzima drugi seta sa 7:5.

A onda smo videli reakciju kakvoj smo mogli samo da se nadamo! Krajinović ne samo da je osvojio sledeći set, već je dozvolio rivalu samo jedan jedini gem (6:1).

Nakon početnih 1:1 u trećem setu, osvojio je pet vezanih gemova, te počeo da koristi brejk šanse koje mu je nudio Španac. Ovog puta je iskoristio dve od pet takvih prilika, pa za samo 32 minuta (najkraći set u meču) došao do velikih 2:1 u setovima.

Četvrti set je Krajinović sjajno otvorio i napravio brejk u prvom gemu, a onda ga i potvrdio već u sledećem (2:0).

Držao je dobar ritam do kraja, a zanimljivo je da se u tri gema ukupno suočio sa čak osam brejk šansi Anduhara, sve je ukrotio i servirao bez greške za kraj.

Australijan open, 2. kolo, četvrtak:

Lopez – Sonego 5:7, 3:6, 6:3, 7:5, 6:4

Rubljov – Monteiro 6:4, 6:4, 7:6(8)

Heris – Popirin 6:2, 1:6, 6:3, 6:7(5) , 6:3

Imer – Alkaraz 2:6, 6:4, 6:4, 7:6(5)

Rud – Pol 3:6, 6:2, 6:4, 7:5

Hačanov – Berankis 6:2, 6:4, 6:4

Krajinović – Anduhar

O’Konel – Albot

Cicipas – Kokinakis

Fonjini – Karuso

Mačak – Beretini

Mekdonald – Ćorić

Nori – Safulin

Karbaljes Baena – Medvedev

Kuevas – Minor

Mo – Nadal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar