Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal

Rodžer Federer morao je da se prilagodi pojedinim korekcijama pravila u tenisu, što ga je nasmejalo.

PROČITAJTE JOŠ

Zaboravio je Rodžer na neka nova pravila, neka su direktno u vezi sa sportom, pojedina su posledica mera u doba pandemije koronavirusa.

„Dogodilo mi se nebrojeno puta da zaboravim, ne samo jednom. Zaboravio sam i da ponesem peškir. Predugo sam igrao bez merenja vremena i nije mi to ušlo u podsvest”, rekao je Federer.

Promenila su se pravila koja su u vezi sa zagrevanjem.

„Takođe sam zaboravio koliko traje zagrevanje, pretpostavio sam da je oko četiri minuta, jer sam udarao lopticu sa Danom, i sledeće što znam je da je posle 30 sekundi već bio na mreži i udarao volej, pitao sam se, zašto žuri toliko“, našalio se Federer.

Priznao je Federer da je osetio umor, iako mu je meč prvi.

„Razgovarate sa momkom iz stare škole. Otišao sam u ledenu kupku, nije mi se dopalo. Neću to ponoviti. Ne uzimam lekove protiv bolova iz zabave, samo kad je baš nužno, nisam osećao da mi baš trebaju sada. Idem na istezanje i masažu, spavaću i spremiću se za novi me, jednostavno je“, rekao je Federer.

Njega sada čeka Basilašvili, u četvrtak od 16 časova. Ostali parovi četvrtfinala su Fric – Šapovalov, Rubljev – Fučovič i Tim – Bautista Agut.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar