Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da mu je malo toga išlo na ruku tokom pandemije koronavirusa.

Zaštićeni, odnosno zamrznuti renking tenisera jedna je od retkih stvari zbog kojih je Federer „profitirao“, jer kaže bi u suprotnom bio na dalekom nižem mestu na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitanje je da li bi se Federer vraćao na teren posle godinu dana odsustva, jer je na pragu četrdesetog rođendana, a išao bi od starta turnira na najjače igrače.

„Ne mislim da mi je pauza pomogla zbog povreda kolena, danas su svi igrači spremni i igraju, svi hoće da budu efikasni. Jedina stvar koja mi je pomogla tokom ovog perioda je renking, ali iskreno govoreći, to je manje važno. Tačno je da bih verovatno pre bio 800. na svetu nego osmi i da je dobro još uvek biti nosilac, ali to mi ne menja mnogo toga kad se sve sabere i oduzme“, rekao je Federer za TV Leman Bleu.

On to tvrdi zato što mu je važnije kako se fizički oseća i koliko je spreman da se takmiči, nego renking koji ima.

To je donekle tačno jer Federer i dalje konkuriše na najjačim turnirima kada igra bar blizu svog najboljeg tenisa.

„Ako ja nisam sto posto spreman zbog svog kolena ne mogu da izdržim, ali nasuprot tome, ako sam na sto odsto mogućnosti, onda znam da sam bolji od tog 800. mesta na svetu. Sad moramo da vidimo kako će se razviti naredna dva meseca i tu ćemo dobiti dosta informacija za dalje“. rekao je Federer.

Podsećamo, Federer je pauzirao godinu dana posle Australijan opena 2020. gde je ispao od Novaka Đokovića. Kad je došlo do prekida sezone zbog koronavirusa, odlučio se za dve operacije kolena.

Rešio je i da se vrati na teren, to je učinio u Dohi pre nešto više od dva meseca i odigrao je tamo dva meča. Jednom je pobedio, jednom izgubio i opet se povukao sve do turnira u Ženevi.

Tu je prvi nosilac, iako je za više od godinu dana odigrao samo dva takmičarska meča, prvo protiv Danijela Evansa, a onda i protiv Nikoloza Bazilašvilija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar