Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal / HANDOUT by beIN Sports

Rodžer Federer, osvajač 20 grend slem pehara, odustao je od turnira u Dubaiju, ali ne i od tenisa.

Došlo je do promene plana, pa će ove godine ipak igrati turnire koji se igraju na šljaci. Neretko je Švajcarac znao da izbegava ove turnire (otuda i ne čudi što nikada nije osvojio Rim ili Monte Karlo), pa je na ovoj podlozi često igrao samo Rolan Garos, koji je jedan od četiri grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je prvi prioritet Federera u ovoj sezoni osvajanje Vimbldona, ipak želi da ima što više mečeva do tada, kako bi bio stoprocentno spreman.

„Ono što je pre te sezone na travi jeste sezona turnira na šljaci. Nemam drugog izbora osim da igram na šljaci, tako mora da bude ako želim da igram. Šljaka za mene može da bude i dobra i loša. Znaću kako je samo posle treninga, mada ne mislim da će igranje na najsporijoj podlozi biti loše po mene. Svakako ću igrati malo i na šljaci“, poručio je Federer.

Radiće još na formi kako se ne bi dešavali porazi poput onog u Dohi kada ga je izbacio Nikoloz Basilašvili.

„Nisam sto odsto još, osećam, to je vidljivo svima. Postepeno dižem formu, ovo je bio samo jedan korak u tom smeru. Moram da priznam da sam pomalo i očekivao da će biti ovako. Osećam i da me boli mišić ramena. To nisam očekivao, ali sve to dolazi sa pritiskom. Ovo je ipak, sve u svemu, pozitivan povratak za mene“, poručio je iskusni Švajcarac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar