Novak Đoković Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE/WILL OLIVER

Švajcarski teniser Rodžer Federer odgovorio je na konstataciju Novaka Đokovića da niko od "velike trojke" nema želju da prestane da se takmiči.

Legendarni Švajcarac je boravio na Lejver kupu, a trenutno se oporavlja od povrede kolena, koja je operisao još prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vidite, očito je (Novak) govorio u svoje ime. Na adrenalinu je i ne zna u kakvom smo stanju Rafael (Nadal) ili ja. Ali ne misli ništa loše, to je takođe evidentno. Godina mu je bila fenomenalna i zanimljivo će biti da vidimo kako će se nastaviti karijere nas trojice. Zapanjujuće je što sva trojica imamo po 20 grend slemova. Vau! Kad sam ja napredovao i uzdizao se, rekord je bio 12, a onda je Pit Sampras došao do 14. Nadmašio sam ga 2009. izjednačio u Parizu i prevazišao u Londonu. To je za mene bio ogroman trenutak. Ali sada drugi igrači imaju drugačije perspektive. Naravno, svi hoćemo da pobeđujemo više jer to je želja kad ste na ovom nivou. Ali, četvrtfinale Vimbldona sada možda nije bilo dovoljno dobro za mene, ali znate, put je bio težak i perspektiva mi je malo drugačija“, objasnio je Federer za GQ.

Na pitanje da li može da zamisli da tenis opet vidi eru šampiona kakva je „velika trojka“, Federer kaže da može.

„Mislim da može. Danas, a nije da nešto oduzimam Rafi, Novaku ili sebi, ali lakše je dominirati na različitim podlogama. Nekada, imali smo tri turnira na travi, ali su razlike bile manje. Imam utisak da je bilo ‘šljakaša’, onih koji su igrali prevashodno na betonu, ali ne toliko svestranih koji su mogli na svim podlogama. Borg je to radio, ali su stvari bile drugačije. Igrači nisu jurili jedan Slem za drugim i rekord za rekordom kao danas. Danas je ta strategija deo vaše karijere. Tako da, da, verujem da će neki novi neverovatni igrač oboriti naš rekord od 20 grend slem titula, ali ne preko noći, svakako“, naglasio je Federer.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Đokovića i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare