Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nekadašnja grend slem šampionka, Francuskinja Marion Bartoli, smatra da Rodžer Federer neće previše rizikovati i da će pažljivo birati turnire do kraja karijere na kojima će igrati i da se neće opterećivati rekordima koje su drugi oborili. Iako je u ovoj fazi karijere Federeru uspeh i da se pojavi na terenu, i dalje ima onih koji smatraju da njegovo igranje ili neigranje ima uticaj na obaranje tih rekorda.

PROČITAJTE JOŠ

„Rodžer je već izgubio rekord za broj nedelja na prvom mestu svetske liste, a svakako da ne želi da izgubi sve rekorde čiji je vlasnik. Ipak, takođe mislim da ne želi da stavi svoje telo u rizičnu poziciju kako bi jurio još neki rekord. Postigao je dovoljno. Rodžer je retko kada doneo pogrešnu odluku u karijeri“, kaže Bartoli.

Onda dodaje da je za Federara dobro što je odlučio da posle povratka napravi pauzu i nastavi sa pripremama za ostatalk sezone.

„Živeći u Dubaiju, znam da je ovde veoma toplo. Ako Rodžer bude u stanju da trenira pun mesec, biće u dobroj formi za ostatak sezone. Na šljaci neophodno je da budete fizički spremni za duge mečeve. Šljaka će biti savršen način da se spremi i da povrati snagu mišića. To će mu pomoći da traje u dugim mečevima“, zaključila je Francuskinja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar