Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Velika pobeda protiv čoveka koji je pre dve nedelje osvojio turnir i ulazi u dobru formu.

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je belgijskog igrača Davida Gofana u dva seta 6:3 i 7:6 (4).

PROČITAJTE JOŠ:

Krajinović je meč rešio tek u napetom drugom setu, jer je tada proigrao iskusni Belgijanac i bilo mu je potrebno skoro sat i 50 minuta tenisa.

Gofan je popustio na servisu tek u taj-brejku i to nakon što je Krajinović uključio turbo pogon i strašnim ritern vinerom otišao na 4:1 pred dva svoja servisa, posle čega je priveo kraju meč i ide na Tijaga Monteira koji je pobedio Žoaa Souzu u dva seta.

Prvi set je dobio preokretom, iako je u trećem gemu pretrpeo brejk. Odmah je uzvratio Gofanu, da bi u osmom gemu napravio prelomni brejk i odservirao za vođstvo.

Igrao je dosta dobro u tom periodu igre, a onda je na startu drugog seta pao čim je napravio brejk za 1:0. Gofan se vratio u igru i tako u „talasima“ se igralo sve do kraja.

Foto: Starsport

Posle niza propuštenih brejk šansi na obe strane, Krajinović je u 11. gemu praktično imao pobedu u džepu.

Na 30:30 u tom gemu sevnula je forhend paralela na koju je Gofan imao spreman odgovor i dobro skraćenu loptu koju je Srbin anticipirao i raspalio po njoj iz bekhenda.

Obrisao je šljaku uz liniju i vinerom došao do brejk prilike, a onda naterao protivnika na grešku dubokim lopticama.

Foto: Starsport

Gofan je pogodio mrežu i Filipu je ostalo samo da odservira za pobedu jer je poveo 6:5.

Belgijanac je imao rivala u konopcima na 0:30 u narednom gemu. Krenuo je da rizikuje oštrim i ravnim udarcima i dobio je zicer situaciju iz polja.

Pogodio je mrežu i poklonio Krajinoviću poen, ali ne i gem, jer se srpski igrač „uspavao“ i izgubio servis za taj-brejk.

U taj-brejku je opet podigao svoj nivo igre, počeo je da pogađa i brzo otišao na 4:1. Gofan se vratio na 5:4, ali je Krajinović sjajnim poenima završio posao i prošao je dalje.

BONUS VIDEO: Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar