Đere pobedio Međedovića u srpskom derbiju, ide na Novaka u drugom kolu, Krajinović iznenadio Gofana, a Lajović poklekao.

Srpski teniseri Hamad Međedović i Laslo Đere prvi su igrali drugog dana Serbia Opena, trijumfovao je Đere u prvom kolu sa 6:4 i 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Međedović je meč ušao nakon dve vezane titule na ITF turnirima u Antaliji, a za Serbia Open je dobio vajld kartu.

Sa druge strane, Đere je u Monte Karlu stigao do trećeg kola, pružio ja jak otpor Stefanosu Cicipasu, kasnije osvajaču, ali je ipak poražen sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6.

Đere u narednoj rundi ide na prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je slobodan u prvom kolu. Njihov meč je na programu u sredu ne pre 14.30 na centralnom terenu teniskog centra „Novak“.

Foto: Starsport

Istog dana je Filip Krajinović uspeo da savlada Davida Gofana u dva seta. Iskusni Belgijanac i nekada član Top 10 društva je bio „tvrd orah“ samo u drugom setu.

Prvi je Krajinović dobio sa 6:3, dok je u drugom bilo 7:6 (4). Gofan se u 12. gemu izvukao napravivši brejk i time je produžio sebi boravak na turniru za desetak minuta.

Krajinović se razigrao u taj-brejku, počeo je da pogađa, brzo je otišao na 4:1, što će se ispostaviti nedostižnim za Gofana.

Foto: Starsport

Najteži posao u utorak imao je Dušan Lajović koji je protiv Tara Danijela imao sve u svojim rukama u prvom setu. Igrao je protiv 104. igrača planete, ali momka koji je u solidnoj formi.

Vodio je 6:2 u setovima, imao igru, udarce, sve! A onda se potpuno strovalio u formi i igri, počeo je da promašuje i Danijel se vratio u život.

Oduvao je Lajovića u drugom setu sa 6:1, dok je treći set bio drugačija vrsta agonije. Lajović nije mogao da naniže pet, šest dobrih poena, rolerkoster je potrajao kroz četiri razmenjena brejka, da bi Japanac u 13. gemu rešio pitanje pobednika.

Zato Lajović ide kući, a Danijel u naredno kolo gde će igrati protiv Kristijana Garina.

Podsetimo, u ponedeljak je Miomir Kecmanović savladao Rišara Gaskea sa 2:0 u setovima i sledeći protivnik mu je Džon Milman koji je savladao Dominika Tima sa 6:3, 3:6, 6:4.

Lajović - Danijel 6:2, 1:6, 6:7 (2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar