Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Dan Evans, jedan od najbolji tenisera Velike Britanije, kritikovao je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića zbog, kako je rekao, "fijaska Adrija tura" i njegove uloge u celoj situaciji.

Evans, koji je jedan od učesnika „Bitke za Britaniju“, egzibicionog turnira u Londonu koji se igra u utorak 23. juna, kaže da nije bilo pametno organizovati turnir na takav način.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da nije smela da se napravi žurka za igrače gde su oni igrali jedan do drugoga, posle čega su dva veoma dobra igrača sada pozitivni na testu. Novak bi trebalo da oseća neku vrstu odgovornost za ceo događaj i svega što se dogodilo. To je loš primer, čak iako su u toj zemlji propisi takvi da se ne drže dva metra odstojanja. To nije šala, zar ne? Videli smo totalno nepoštovanje toga. Čak i da su takvi protokoli, ja bih se ipak držao distanciranja. Nesreća je da se Grigor zarazio, Ćorić takođe, ali kako premotate film unazad, je li to iznenađenje?, upitao je Evans.

Dimitrov je snimljen u diskoteci sa Đokovićem, Zverevom i ostalim igračima prošle nedelje na „Adrija turu“ u Beogradu, a Bugarin je bio i na košarkaškom meču gde su svi zajedno igrali.

Endi Mari, koji će se Evansu priključiti na egzibiciji u Londonu, bio je znatno rezervisaniji u svom komentaru na Adrija tur, ali je sugerisao da je rizik uvek bio prisutan.

„Jednom kada se otvori međunarodni saobraćaj, sa igračima i članovima njihovih timova koji dolaze iz raznih krajeva sveta, treba da budete sigurni da ste preduzeli sve prave mere, mere bezbednosti, predostrožnosti kako bi se izbegbne situacije u kojoj se sada nalaze“, zaključio je Mari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar