Endi Mari
Endi Mari; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Mari se prisetio svojih najvećih uspeha.

Britanski teniser Endi Mari upisao je jubilarnu 700. pobedu na ATP turu, ali tu definitivno ne želi da stane.

Nekadašnji najbolji teniser sveta prošao je u drugo kolo Indijan Velsa, pošto je nakon preokreta savladaoa Japanca Tara Danijela sa 2:1 u setovima. To mu je bila 700. pobeda u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znači mi mnogo jer je izuzetno bilo teško doći do te brojke, pogotovo zbog svega što se dešavalo poslednjih godina. Ponosan sam što sam u grupi igrača koji imaju toliki broj pobeda, na neke od njih sam se ugledao dok sam odrastao, a neki su najbolji igrači u istoriji. Izuzetno sam ponosan na uspeh koji sam ostvario, na mečeve koje sam dobio, pogotovo u ovako teškoj eri“, istakao je Mari.

Pobeda nad Džonom Iznerom sa 2:1 u finalu Pariza 2016. godine donela mu je prvo mesto na svetu, a taj trijumf ostao mu je u najlepšem sećanju.

„Pobeda koja mi je donela prvo mesto na svetu, to je možda i najvažniji uspeh u karijeri. Ranije nisam mnogo pažnje obraćao na brojke, ali kako mi se bliži kraj karijere, smatram da bi bilo lepo ostvariti ovakva dostignuća“.

Britanac je osvojio tri Grend slem titule, a otkrio je i koji je prelomni trenutak u njegovoj karijeri.

„Period između Vimbldona 2012. i Olimpijskih igara je bio veoma važan za mene. Rodžer je osvojio svoj prvi slem protiv Filipusisa, Rafa je pobedio Puertu, a Novak je bio bolji od Conge. Kada sam se ja borio za grend slemove, igrao sam protiv Rodžera nekoliko puta, protiv Novaka takođe. Bila su to teška finala. Kada sam izgubio na Vimbldonu od Rodžera te 2012. godine, osećao sam i dalje mnogo pritiska, sumnje. Radio sam naporno, ali mi je nedostajao taj poslednji korak. Posle nekoliko sedmica sam osvojio Olimpijske igre, ponovo protiv Rodžera, na istom terenu. Bio je to važan korak za mene“, zaključio je Mari.

Mari je u finalu US opena 2012. godine pobedio Đokovića. Protiv srpskog tenisera je slavio i u borbi za titulu na Vimbldonu 2013, dok je 2016. u Londonu pobedio Raonića.

BONUS VIDEO Neverovatan poen Novaka kojim je bacio publiku u trans

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar