Ema Radukanu
Ema Radukanu; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Najbolja teniserka Velike Britanije doživela je da se nađe na udaru engleske štampe zbog - izbora trenera.

Nije sporna njegova stručnost, njegov rezime, njegovi rezultati, već njegova nacionalnost.

PROČITAJTE JOŠ

Ema Radukanu se tako našla u centru kontroverze jer je smatrala da je za njenu karijeru najbolje da sarađuje sa Dmitrijem Tursonovim. Ruski strateg je četvrti čovek koji će ove godine raditi sa Radukanu i pokušati da je vrati u formu grend slem šampionke.

Plan je bio da se Tursonov angažuje tokom američke turneje i kraja sezone na betonu, a sardnja će se nastaviti ukoliko ono preliminarno iskustvo iz Vašingtona bude pozitivno.

Tursunov je odustao od rada sa Anet Kontavej (trenutno druga teniserka planete) nakon izbijanja rata u Ukrajini. Zvanično je to učinio zbog poteškoća sa putovanjem zbog ograničenja kada je u pitanju dobijanje vize, a sada je postao sfera političkog intersovanja u Londonu.

Laburistički zastupnik Kris Brajant je tako „lepo zapakovao“ zahtev da Radukanu promeni trenera.

„Kremlj će ovu odluku iskoristiti za svoju propagandu, kao pokazatelj da Britanija nije toliko zabrinuta zbog rata u Ukrajini. Bila bi šteta da Ema nastavi s ovom idejom, tražim od nje da preispita i osudi Putinov varvarski rat“,rekao je Brajant za „Telegraf“.

Džulijan Najt, šef parlamentarne komisije za Kulturu, medije i sport, tražio je hitnu reakciju Teniskog saveza Velike Britanije zbog odluke Radukanu.

„Iritantno je videti ruskog trenera koji trenira najbolju britansku igračicu. Nadam se da će Savez pokazati minimum liderstva i savetovati Emu koji je najbolji izbor za nju“, kazao je Najt.

Niko nije ni pomislio da je to dobro za karijeru Britanke koja ove sezone ima tek devet pobeda i čak 12 poraza.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare