Arnold Švarceneger i Marija Šrajver Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Malo je tenisera sa takvom ličnošću. Mentalitet velikog šampiona i još ljućeg jezika učinio je Džona Mekinroa legendom kakva se u svetu sporta retko viđa.

Ukoliko pogledate biografiju Džona Mekinroa na bilo kom sajtu jedna od prvih stvari će biti da je bivši američki teniser, da je bio najbolji na planeti (3. mart 1980. godine), da je osvojio 77 titula i da je sedam puta podigao grend slem trofej (tri Vimbldona i četiri US Opena).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, on je daleko više od toga. Posle teniske karijere koja će ostati upamćen po rivalstvu sa Bjornom Borgom („Sudar vatre i leda“, sa aluzijom na njihov karakter) i Džimijem Konorsom, ali i po tome što se oprobao u drugim vodama.

Za sebe je jednom prilikom poručio da je oborio rekord Mekinroa kada je osam minuta ćutao, na terenu je često imalo izlive besa i nije se mirio sa nepravdom. To što je bio bez dlake na jeziku mu je obezbedilo da bude rađo viđen komentator mnogih velikih TV kuća (ESPN i BBC između ostalih).

Sa njim u društvu nikada nije dosadno, a on sam je podelio nekoliko zanimljivih anegdota u autobiografiji „But Seriously“.

Posebno je bila duhovita priča o skijanju sa Arnoldom Švarcenegerom, počeo karijeru kao bodibilder (bio Mr Universe i Mr Olympia sedam puta), zatim postao holivudski glumac i trenutno je političar, koja zapravo govori o njegovoj čuvenoj aferi.

„Jedna od sjajnih stvari u vezi sa skijanjem je da su svi maskirani zbog odeće koju nose, pa je lako za poznate ljude da uživaju sa porodicom i prijateljima kako ih ne prepoznaju toliko i to čini pravi opuštajući odmor. Ponekad sam skijao sa Arnoldom Švarcenegerom jer smo imali istog instruktora Adija Erbera. Kao što se obično dešava, Arnold je neuporedivo bolji skijaš od mene – kao Austraijanac očigledno je naučio da skija po Alpima u mladosti. Sa druge strane, ja sam malo ženskast na skijama“, napisao je Mekinro u jednom podužem uvodu.

Džon Mekinro
Džon Mekinro; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ipak, onda se setio jedne scene koju nije zaboravio ni godinama nakon što se desila, tada je umalo zaplakao od smeha, iako tema nije bila baš vesela.

„Jednog jutra, smo zajedno išli gondolom zajedno. Bilo je to ubrzo nakon što se u medijima pojavilo da je prisilno pipkao sve te žene. U tom trenutku, Arnold je bio u trci za guvernera Kalifornije po prvi put. Bilo je to godinama pre nego što su mediji preneli da je imao dete sa ženom koja je radila za Mariju i njega. I pored toga, ove optužbe nisu nešto na šta ste ponosni.“

„Dok smo putovali ka vrhu planine, morali smo da popijemo nekoliko „peppermint schnapps“ (neka vrsta žestokog pića od mente prim. aut.) koje je Arnold držao u pljosci – sigurno pobeđuje kafu kada treba da te opusti na skijama, moram da vam kažem. ‘Pa, Arnolde, šta si rekao Mariji tog jutra?’ pitao sam ga zabrinuto. Očekivao sam od njega da će reći ‘O, bebo, tako mi je žao’ i da je onda morao da moli za oproštaj. Okrenuo se prema meni, pogledao me pravo u oči i samo izbacio na jako akcentovanom engleskom ‘Rekao sam joj, Marija, mora bečka šnicla (wiener schnitzel) da mi se nađe na stolu u šest popodne!’. Skoro sam pao sa ski lifta. Bilo je toliko šokantno da je bilo smešno.

‘Idi dođavola, nisi to rekao’, ‘Da, da, Džone, rekao sam joj da sve mora da bude spremno!’ Tip je bio neverovatan. I srećan. Jer je Marija stajala uz njega u tom trenutku i u mojoj knjizi je to apsolutno razlog zbog kog mora da bude guverner“, završio je ovu anegdotu Mekinro.

Amerikanac je uvek isticao kako mu je prava privilegija što je mogao da upozna mnogo poznatih ličnosti i što je vodio zanimljive razgovore. Ovo je bio samo jedan od onih u kojima je Mekinro ipak bio sporedni lik, ali je pokazao kako je znao da namiriše trenutak i potvrdio zbog čega je napravio i uspešnu voditeljsku karijeru nakon teniske. I ne namerava da stane.

Ukoliko želite da pročitate i kako ga je Đoković zadužio pišite nam u komenatrima.

BONUS VIDEO Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar