Srpski teniser Dušan Lajović kaže da je pritisak očekivanja bio veliki faktor, koji ga je slomio u meču sa Bornom Gojom.

Lajović je izgubio meč od Goja u polufinalu Dejvis kupa, a Hrvatska je tom pobedom svog igrača povela sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Gojo, 279. teniser planete, savladao je Lajovića, 33. igrača ATP liste u tri seta sa 4:6, 6:3 i 6:2.

„Danas ništa nije išlo, mogli ste da vidite. Uspeo sam da uzmem prvi set, ali sam i tu gubio. Vratio sam se u drugom, ali od tog trenutka nisam našao kontrolu na terenu. Do kraja sam se borio sa tim i nisam našao rešenje. Žao mi je što se to desilo danas u ovakvom meču i pogotovo gde igram za reprezentaciju. Tim više poraz boli, ali nadam se da će ostali da preokrenu i da ćemo proći dalje“, rekao je Lajović na konferenciji.

Novak Đoković u okršaju Srbije i Hrvatske igra drugi meč protiv Marina Čilića, a Lajovićev tim se nada da će doći do dubla i da će to rešavati.

„Sigurno da ima i to uticaja. Bio mi je tek drugi meč, razlika je u odnosu na Insbruk i bilo je možda uticaja sa te strane, ali veliki je bio taj psihološki momenat. Sve to što se dešava kod Dejvis kupa i igranja za reprezentaciju. S druge strane, sad moramo dalje. Moram da preusmerim svu energiju na saigrače i da izađemo kao pobednici danas“, dodao je Lajović.

Smatra da je nedopustivo da toliko oscilira tokom meča, kada igra protiv igrača toliko slabijeg ranga od sebe. Priznaje da nije bilo kvalitetnog tenisa.

Dušan Lajović
Dušan Lajović; Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

„Bile su oscilacije s obe strane i sa moje su bile veće i to je presudilo meč. Nije bio visok kvalitet tenisa, ali sa tim na kraju dana, trebalo je u drugom setu da bolje odigram samu završnicu. Nažalost, to nisam uradio i to se prenelo na treći set“.

Dušan je posebno snužden zbog toga što se igra timski i što jedan poraz ne znači ispadanje, ali jeste razočarenje za ekipu.

„Iz razloga što ne igraš za sebe, nego za sve ljude iz svog tima. Razočarenja su mnogo veća, radost takođe i sve to ima ulogu na jedinstven način. Mislim da je to ono gde se ovakve stvari dešavaju“, kaže srpski igrač.

U sebi traži krivca što nije uspeo da iskontroliše tok meča, pošto je Gojo odigrao kako je mogao.

„Mislim da je na papiru samo to što, s jedne strane ubaciš ta neka očekivanja u glavu, da ili ovo ili ono, a na terenu samo to oteža situaciju. On je igrao jako dobro na turniru, danas takođe, servirao je odlično. Što je bilo do njega, on je odrađivao“, zaključio je Lajović.

BONUS VIDEO: Lajović bacio reket u besu na meču protiv Goja

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar