Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Austrijski teniser Dominik Tim saopštio je da se vakcinisao protiv koronavirusa kako bi se vratio takmičenjima u decembru i nastavio pripreme za Australijan Open.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igraću u Abu Dabiju (od 16. do 18. decembra) s ciljem da se pripremim za Australijan Open. Podrazumeva se da je vakcina obavezna za učešće na ta dva takmičenja, a ja sam vakcinisan“, rekao je deveti teniser sveta Tim u izjavi Frans presu.

Australijan Open biće održan se od 17. do 30. januara u Melburnu. Tim je rekao da žali što je prošle nedelje u Austriji bio u svim medijima zbog pitanja o vakcinaciji, pošto nije primio vakcinu. Na njega je tada apelovao i ministar zdravlja.

„Nadam se da sledeći put stvari neće otići toliko daleko“, rekao je Tim, koji je početkom oktobra naveo da nije spreman za vakcinaciju.

On nije igrao od sredine avgusta pošto se oporavljao od povrede ručnog zgloba. Naveo je da je sada na pravom putu i da je nastavio sa normalnim treninzima.

Pitanje vakcinacije je u središtu diskusija u svetu tenisa uoči Australijan Opena, prvog grend slem turnira u 2022. godini. Australijske vlasti su navele da svi učesnici moraju biti vakcinisani.

Prvi teniser sveta Novak Đoković, pobednik na poslednja tri turnira u Melburnu i devetostruki šampion na tom grend slemu, ranije je odbio da odgovori na pitanje da li je vakcinisan protiv koronavirusa.

Đoković je u nedelju u Parizu rekao da će sačekati zvanično saopštenje Teniskog saveza Australije, nakon kojeg će se oglasiti.

BONUS VIDEO: Džuli je najzagriženija navijačica Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar