Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Italijanski teniser Lorenco Sonego iznenadio je Dominika Tima i eliminisao ga sa mastersa u Rimu posle skoro tri i po sata tenisa.

Tim je posle pobede nad Martonom Fučovičem stigao do trećeg kola rimskog mastersa, gde ga je sa 6:4, 6:7 (5) i 7:6 (5) zaustavio Sonego.

PROČITAJTE JOŠ:

Lorenco se plasirao u četvrtfinale turnira gde će igrati protiv Andreja Rubljova, koji je u dva seta bio bolji od Roberta Bautiste Aguta.

Iako nije u idealnoj formi, Tim je posle brejka pretrpljenog u sedmom gemu, imao jednu šansu da se vrati u prvi set.

Nije iskoristio jedinu priliku za brejk u gemu u kom je Sonego servirao za vođstvo i početkom drugog seta počeo je da pronalazi svoj ritam.

Sonego se uglavom oslanjao na udarce po dijagonalama i dobro je koristio drop-šotove, pa je uglavnom dobijao razmene sa osnovne linije.

Igra u drugom setu omogućila mu je da spase nekoliko set lopti u korist Tima, ali je u taj-brejku ipak poklekao i Austrijanac se vratio u egal.

Tim je u tom taj-brejku pogodio nekoliko bekhend vinera i tek što je dobio drugi set, meč je prekinut zbog policijskog časa u Rimu.

 

Navijači su poslati kućama, a kada je meč nastavljen, obojica su nastavila u sličnom ritmu iz prva dva seta.

Razlika je što je u trećem setu bilo brejkova na obe strane. Sonego je, posle vođstva 2:0, zaredom ispustio dva svoja servisa i Tim je bio nadomak pobede pri vođstvu 5:3.

Međutim, tada je Sonego opet proradio, izjednačio je na 5:5, a 33. teniser planete je pritom spasao i meč loptu u korist Tima.

Tako se dogegao do taj-brejka, kompletirao senzaciju i plasirao se u četvrtfinale, gde će imati veoma težak zadatak u vidu Rubljova.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Rezultati osmine finala turnira u Rimu, četvrtak:

Đoković – Davidovič Fokina 6:2, 6:1

Opelka – Karacev 7:6(6), 6:4

Cicipas – Beretini 7:6(3), 6:2

Nadal – Šapovalov 3:6, 6:4, 7:6 (3)

Delbonis – Ože-Alijasim 7:6(3), 6:1

Zverev – Nišikori 4:6, 6:3, 6:4

Bautista Agut – Rubljov 4:6, 4:6

Tim – Sonego 4:6, 7:6 (5), 6:7 (5)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar