Novak Đoković
Novak Đoković: Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ukoliko odluči da zaigra na prvom grend slem turniru u 2022. godini, Novak Đoković bi mogao da ima nešto lakši posao od očekivanog, s obzirom na to da je mogućnost povlačenja najavio Dominik Tim.

Tim je, nakon višemesečne pauze zbog povrede zgloba, trebalo da se vrati na teren na turniru u Abu Dabiju, ali je iz straha doneo odluku da ne zaigra na egzibicionom događaju, pa je povratak pomerio na ATP kup u Sidneju.

PROČITAJTE JOŠ...

No, ubrzo je i taj plan promenjen, a bojazan njegovih navijača o nastupu na Australijan openu unela je poslednja rečenica u pismu koje je Tim objavio na društvenim mrežama:

„Nakon razgovora sa mojim timom, odlučio sam da se vratim u Austriju, umesto da direktno odem za Australiju. Nažalost, uhvatio sam prehladu dok sam boravio u Dubaiju (testovi na Kovid-19 bili su negativni), i bio sam sprečen da treniram. Iz tog razloga neću biti u fizičkom stanju da zaigram na ATP kupu i turniru Sidnej ATP 250. Nakon pauze od šest meseci ne smem da rizikujem i vratim se previše rano i dalje pogoršam stanje sa povredom.

Tokom vremena u Dubaiju radio sam na povećanju intenziteta i nivoa treninga i moj zglob je skoro na 100 procenata. Moj cilj je i dalje da zaigram na Australijan openu, ali ću konačnu odluku o učešću doneti krajem decembra“, napisao je Tim.

On je početkom novembra istakao da je vakcinisan, i da se nastup u Abu Dabiju i na Australijan openu ne dovodi u pitanje:

„Igraću u Abu Dabiju s ciljem da se pripremim za Australijan Open. Podrazumeva se da je vakcina obavezna za učešće na ta dva takmičenja, a ja sam vakcinisan“, rekao je u izjavi datoj Frans presu.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar