Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković je na obraćanju medijma posle poraza od Lorenca Sonega u četvrtfinalu turnira u Beču, pričao i o odlasku sa životne pozornice mitropolita Amfilohija Radovića.

Novak se tokom dana, na društvenim mrežama oglasio tim povodom, a šta mu leži na srcu rekao je i posle meča sa Italijanom koji je izgubio rezultatom 6:2, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je baš jako tužan dan…Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina“, izjavio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: Novak se oprostio od mitropolita Amfilohija

Svetski broj jedan se zahvalio na svemu što je mitropolit Radović uradio za naš narod.

„Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sećamo njega i da sa osmehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo jako turbulentno vreme u Crnoj Gori, naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je svima nama pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala“.

Đoković je dodao i to da tako tužna vest nije uticala na njegovu igru, tačnije da to nije bio glavni uzrok poraza, već jednostavno to što mu se nije igralo.

„Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vest. Jeste, ali ne u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno, jednostavno mi se nije igralo. Sada ću biti neko vreme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim sezonu snažno i na najbolji mogući način“, zaključio je prvi igrač sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar