Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Senzacija u Beču, Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale. Najbolji teniser sveta je neočekivano poražen od 42. tenisera sveta, Lorenca Sonega, 6:2, 6:1.

Reklo bi se da je ovo bio možda i najslabiji Đokovićev meč koji smo gledali u poslednjih nekoliko godina, a šta je bio razlog toma, druga je tema.

PROČITAJTE JOŠ:

Jednostavno, nije to bio Novak na kakvog smo svi navikli – servis ga nije služio, grešio je mnogo iz forhenda, noge ga nisu slušale, bukvalno ništa što ga je dovelo do tolikih uspeha u proteklih 15 godina, nije bilo na uobičajenom nivou.

PROČITAJTE JOŠ: Rubljov do polufinala Beča preko povređenog Tima

I poraz, drugi na terenu u ovoj sezoni (onaj treći je diskvalifikacija sa US Opena), bio je logičan epilog viđenog.

Loš dan u svakom pogledu za broja jedan, ali to ne umanjuje uspeh Italijana koji je, silno motivisan, stigao do najveće pobede u karijeri.

Od početka je krenuo silovito, iskoristio je taj loš ulazak Đokovića u meč i posle nešto više od 15 minuta imao je dva brejka i vođstvo od 4:0.

Đoković je prvi gem upisao posle 18 minuta igre, potom je uspeo da smanji i na 5:2, ali je Italijan potom trećim as servisom zapečatio naredni gem time i set, 6:2.

Nije se mnogo toga promenilo u igri broja jedan ni na početku drugog seta. Italijan je odmah stigao do brejka prednosti i potvrdio ga, 0:2.

U četvrtom gemu, na 1:2, Đoković je imao tri puta priliku da vrati brejk, ali nije uspeo da iskoristi te prilike i Italijan ga je kaznio već u narednom gemu kada je napravio novi brejk, za 1:4.

Ni nove tri prilike nisu bile dovoljne Đokoviću da stigne do brejka, Sonego je odoleo i poveo sa velikih 5:1.

Sve je bilo brzo gotovo, Sonego je uspeo da napravi brejk i u narednom gemu i posle 68 minuta igre stigne do velikog slavlja.

Italijan će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Grigora Dimitrova i Danijela Evansa.

Sve detalje meča u Beču mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

……………………………………….

TOK MEČA

DRUGI SET

1:6 – KRAJ MEČA!

Sonego je u četvrtfinalu. Posle 68 minuta odlične igre, zaslužio je pobedu. Ipak, ovo nije bio dan za Novaka Đokovića, ništa mu nije uspevalo…

1:5 – Nove tri brejk lopte otišle u vetar…

Imao je Novak nove tri brejk lopte, 0:40, ali opet ih je prokockao. Usledilo je nekoliko izjednačenja. Ipak, Italijan je odoleo i u ovom gemu i nedostaje mu samo gem da ostvari najveću pobedu u karijeri.

1:4 – BREJK SONEGO!

Šta reći, ništa se ne menja. Sonego koristi novu brejk loptu i to posle izlaska Đokovića na mrežu…

1:3 – Novak propustio tri brejk šanse

Dug gem. Posle 46 minuta igre, Novak je stigao do prve prilike za brejk. Nije je iskoristio. Stigao je do druge tako što je Sonego poslao lopticu u mrežu iz forhenda. Đoković je uzvratio greškom, opet iz forhenda…

Nije Đoković uspeo da realizuje ni treću brejk loptu. Italijan je izvukao gem…

1:2 – Dobar gem Novaka

Konačno jedan dobar, brz gem za Đokovića kojim je prekinuo seriju protivnika od tri uzastopna gema.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

0:2 – Lorenco potvrdio brejk

Jednostavno, kad ne ide, onda ne ide… Novi brz gem za Italijana koji je sada na putu da napravi veliko iznenađenje. Novak ima 15 grešaka do sada i samo dva (servis) vinera. Šestim asom Italijan je potvrdio brejk.

0:1 – BREJK SONEGO!

Đoković traži način kako da poremeti igru protivnika. Nije u ritmu, kasni na udarce, Italijan je tako ponovo stigao do 30:40 i brejk lopte. Forhend u mreži… Brejk za Sonega.

PRVI SET

2:6 – SET SONEGO!

Sjajan set za Italijana koji je završio trećim asom u meču. Novak mora potpuno da se resetuje ako želi da se plasira u polufinale.

2:5 – Novak teško do drugog gema

Novak je imao 40:15 u ovom gemu, onda je na 40:30 napravio prvu duplu grešku. Naterao je Sonega na grešku iz forhenda, a potom dobio i naredni poen i smanjio na 2:5.

1:5 – As Italijana 

Sonego je na 40:30 as servisom završio gem. Silno je motivisan, Novak uz to ne igra dobro i otuda je rezultat ovakav.

1:4 – Prvi gem za Novaka

Konačno gem za broja jedan. Posle 18 minuta igre, sada je 1:4. Novak mora da napadne servis protivnika već u narednom gemu, ako želi da u prvom setu nadoknadi minus.

0:4 – Italijan u naletu

Neočekivan početak meča u svakom pogledu. Četiri brza gema za Sonega… Sve je bliži početnom setu.

0:3 – DRUGI BREJK SONEGA!

Problemi sa prvim servisom za Đokovića, slabiji udarci na startu meča… Opet je Sonego stigao do brejk lopti, tačnije do 15:40. Prvu nije iskoristio, ali je novom greškom iz forhenda, Novak poklonio još jedan gem protivniku.

0:2 – Italijan potvrdio brejk

Igra dobro Italijan, a Novak deluje usporeno, pomalo pasivno. Izbacio je na 40:30 forhend u aut, Italijan je potvrdio brejk.

0:1 – BREJK SONEGO!

Italijanski teniser je iskoristio na 30:40 prvu brejk loptu, Novakov forhend završio je nisko u mreži. Broju jedan očigledno treba malo vremena da se zagreje.

18.03 Meč je počeo

Počeo je meč, na servisu je Đoković.

17.56 Igrači su izašli na teren

Novak i Lorenco su na terenu, sledi nekoliko minuta zagrevanja. Đokovićje dobio podbacivanje, prvi će servirati. Sudija je Karlos Bernardes.

17.49 Tim eliminisan

Dominik Tim, treći na svetskoj listi, izgubio je od Andreja Rubljova, 7:6 (5), 6:2. Dakle, Beč ostaje bez branioca trofeja. koji je usput imao peh i da se povredi.

17.42 Njihov prvi okršaj

Prvi put će ukrstiti rekete. Novak ima impresivnu sezonu, a Sonego, koji ima 25 godina, počeo je bolje da igra ove jeseni, tačnije od Rolan Garosa. Ipak, jasno je ko je apsolutni favorit u ovom meču.

17.40 Dobrodošli!

Vreme je za treći susret četvrtfinala u Beču, protivnik Novaka Đokovića je Italijan Lorenco Sonego.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar