Foto:REUTERS/Loren Elliott

Posle osvajanja titule Australijan opena, Novak Đoković je konačno dobio priliku da opuštenije razgovara sa medijima u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Skinuo je veliki teret sa leđa Đoković, pa je sada bilo i nešto lakših tema od povrede, mera za igrače, koronavirusa, vakcine… Prisetio se Novak i kako je nekada slavio Grend slem, noseći pehar plažom kroz Australiju.

Sada već davne 2008. godine, nije bilo tako skromno kada je pao Conga u finalu u Melburnu – Novak je sada ipak otac dvoje dece i prioriteti su se promenili.

„Uvek postoji način da se proslavi, različito je i zavisi od vremena… Kada se vratim kući, definitivno ću proslaviti sa prijateljima i porodicom. Nekada sam ludovao, išao sam u diskoteke i noćne klubove… Sada je malo drugačije, kod kuće, sa porodicom i najbližim ljudima“, rekao je Novak, a prenosi ATP.

On je otkrio i najvažniju stvar koju je naučio u Australiji.

„Najveća stvar koju sam naučio je otpornost, sposobnost da se oporavim od povrede tokom turnira, da igram dok je imam. To je nešto što zaista nisam, u toj meri, ranije iskusio. Definitivno sam mnogo testiran, mentalno i fizički, i samo sam se snalazio jedan po jedan dan. Shvatio sam da ako se stvari rade zaista kako treba, bez obzira na to u kakvim ste okolnostima, još uvek možete uspeti da pronađete izlaz i odete do kraja“, poentirao je Novak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare