Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šta god da uradi Novak Đoković će biti na udaru američke i britanske javnosti, njihovih novinara. Jedan šampion ne zaslužuje takav tretman.

Ovoga puta povod za „prljavu kampanju“ i nove napade na prvog tenisera sveta bio je njegov turnir „Adrija tur“ koji je u petak počeo u Beogradu na Dorćolu.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto da napišu nešto pozitivno zbog svega što Đoković radi za promociju tenisa i što je okupio neke od najboljih tenisera današnjice, počev od Saše Zvereva, preko Bugarina Dimitrova, do Dominika Tima, Amerikanci i Englezi rešili su da ga „prozovu“ i zamere mu zbog slika punih tribinama sportskog centra „Novak“.

Očigledno im je zamestalo što pandemija koronavirusa nije potpuno prošla, te da u svetu i dalje postoje ogromna žarišta, pre svega u Americi, pa je to bio okidač na novi napad na Đokovića.

Teniski novinar iz Sijetla Nik MekKarvel nije se libio da konstatuje da su slike iz Beograda šokantne.

„Igrači prozivaju predložene bezbednosne mere na US Openu, poručuju da možda neće igrati… Ali su u redu s tim da igraju pred punim tribinama, ogromnim brojem klinaca na Dečjem danu, tu su zagrljalji, blistkost prilikom davanja intervjua, prave se selfiji. Zapravo, ne mogu da verujem ono što vidim“, napisao je na Tviteru pomenuti Nik.

Sa njegovim komentarom i time da je šokiran, u potpunosti se složio Stjuart Frejzer, novinar britanskog „Tajmsa“.

„Da, ovo je snimak od danas, nije sa druge planete. Đoković javno kaže: ‘Imamo drugačije mere u Srbiji nego u Americi. Nije na meni da donosim odluke šta je dobro, a šta loše u zdravstvenom smislu. Pratimo ono što nam vlasti u Srbiji kažu'“, tvitovao je Frejzer.

Nekadašnji teniski novinar Rene Denfeld i njegov kolega Ben Rotenberg, konstatovali su u samom teniskom kompleksu ne postoji socijalna distanca, kao ni na pres konferenciji, dok se u drugim zemljama o tome strogo vodi računa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare