Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Teniski praznik u Beogradu pod imenom "Adrija tur", počeo je u 16 časova. Odlično ispunjene tribine, nekoliko hiljada gledalaca, željnih da posle toliko vremena vide na delu tenisere i teniserke.

Posle nekoliko meseci pauze zbog pandemije koronavirusa, publika u Beogradu imala je mogućnost da se konačno opusti u nekom sportskom događaju.

PROČITAJTE JOŠ

Ceremonijalni deo počeo je kada je dečiji hor otpevao himnu Republike Srbije, a potom i himnu Beograda, mališani su zaista oduševili sve prisutne, zbog čega su nagrađeni dugim aplauzom.

Moderator programa, glumac Andrija Milošević, potrudio se da sve začini sjajnim komentarima.

Nenada Zimonjića najavio je sa rečenicom, „Zimonjić ovde, a usred leta“, dok je za Jelenu Janković rekao da je nije dugo bilo na terenu.

Novak Đoković i Jelena Janković igrali su u tom miks dublu s jedne strane, a s druge Nenad Zimonjić i Olga Danilović.

Jeleni je ovo prvo pojavljivanje na terenu posle više od hiljadu dana bez odigranog teniskog meča i logično je što je beogradska publika nagradila velikim aplauzom i ovacijama.

Kada je reč o samom meču, na teren je bilo zaista vrlo zabavno. Šaljivo, duhovito, opušteno… Kod Olge se videla mala trema u početku, a kod Jelene… Pa da, da je na reket zaboravila neko vreme, pomalo je izašla iz udarca, reklo bi se one prepoznatljive rutine pogađanja.

Najvažnije je da je Jelena u igri uživala, sve vreme je imala onaj čuveni osmeh na licu, bila je raspoložena za šalu dok su ona i Novak dogovarali strategiju.

„Đus i kisela voda“, rekao je Milošević posle izjednačenja u prvom gemu.

Nešto kasnije, na 2:0 za nju i Novaka, našalio se na Jelenin račun:

„Obaveštenje za Jelenu, ti igraš sa Novakom sada!“

U svečanoj loži bili su Savo Milošević, Dejan Milojević, Miško Ražatović, Bojan Perić, Ivan Bekjarev, Dušan Borković, Dejan Stanković, Milka Forcan, nekoliko stranih delegacija, kao i predstavnici ministarstva omladine i sporta.

Pokušao je Zimonjić da iznenadi u prvom poenu na 2:3 servisom „ispod ruke“, ali je loptica završila u mreži.

I za tili čas osle 3:0, stigli smo do 3:3.

Novak je stao u joga stav.

„Ima raznih poza, ova je regularna. E Jelena, šta si ti sve videla kako ko stoji, ovo je odlično. Šta da mu kažem? Gosn Novače nemojte da izbacujete.. stvari neke.. pozadinske“, našalio se Andrija kada se Jelena navodno usprotivila Novakovom „poziranju“.

Na terenu opet, nekoliko sjajnih poena, taman da publika poskoči sa mesta, pogotovo posle Đokovićevog udaranja loptice u skoku s raširenim nogama.

I kako se očekivalo, imali smo taj-brejk. Drama do samog kraja, odličili su poen ili dva…

Na meč lopti, Novak je zatražio od publike da podrži Jelnu koja je servirala:

„Može jedan veliki aplauz za Jelenu?“.

Udovoljili su njegovoj želji, a oni su spasli set i meč loptu. A onda su došli i do svoje prve meč lopte i…Dobili poen! 7:6 (7:5) za Novaka i Jelenu!

Po završetku, Olga je rekla da je uživala u ovom susretu, a Milošević je pitao Zimonjića, Nenade je li sudija pravi čovek?

„Ti si pravi čovek, sve ostalo je nebitno. Bilo je zadovoljstvo igrati. Nadam se da ste uživali“,  rekao je Zimonjić.

Jelena, kako je bilo posle sto godina na terenu, našalio se Milošević sa Jankovićevom.

„Jako sam srećna što sam ovde sa svima vama, hvala vam mnogo. Bilo mi je zadovoljstvo da igram sa našim velikim šampionom, hvala Nole što si me pozvao2, poručila je Jelena.

A onda je Novak izneo svoje impresije.

„Za sada igram samo vikendom, preko nedelje radim, imam posla. Ima posla, dobro je“, našalio se svetski broj jedan.

Potom je dodao i ovo:

„Pre svega hteo bih da se zahvalim Jeleni, hvala što si prihvatila, dve godine nisi bila na terenina. Došla si u Beograd, nadam se da si uživala. Hvala Olgi i Nenadu što su došli danas. Svako ko je ovde, oseća se malo neobično, protekli period od tri i po meseca bio je šok za sve nas, mislim da smo prvi koji imaju dozvolu za ovoliko ljudi na tribinama. Drago mi je što ste došli da podržite i humanitarni karakter ovog turnira. Želim da sa deset sekundi ćutanja odamo počast svima koji su preminuli od korone“, rekao je na kraju Novak Đoković.

Da ne zaboravimo, svet je i dalje u dobu korone. Ovaj teniski cvet na Dorćolu, kraj Dunava, tračak je nade u bolje dane i konačnu pobedu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar