Novak Đoković Foto:Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Novak Đoković je uz Rafaela Nadala glavni favorit za osvajanje trofeja na Rolan Garosu ove godine. Srbin juri 18. grend slem titulu, a po dolasku u Pariz medije su zanimale njegove emocije i kako će ih kontrolisati, posle onoga što mu se dogodilo na US Openu.

Prvi teniser sveta diskvalifikovan je s grend slema u Njujorku pošto je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju u predelu vrata.

PROČITAJTE JOŠ

Skupu cenu je platio, ali je naučio lekciju. S ove vremenske distance Novak Đoković je na tu temu rekao:

„Jasno je da ću biti dodatno pažljiv kako šaljem lopticu van terena. To je nešto što mi je svakako „ostalo u glavi“ posle onoga što se dogodilo u Njujorku. Tu će i ostati dugo vremena. Naravno, potrudiću se da ne napravim istu grešku dvaput. Ali, ne mislim da će to imati značajan negativan efekat na to kako se ja osećam na teniskom terenu. Osvojio sam turnir u Rimu samo nedelju dana kasnije, posle onoga što se dogodilo u Njujorku. Naravno da ću probati da smanjim moje negativne reakcije na terenu što je bolje moguće, ali pretpostavljam da se to događa. Neću da grdim sebe zbog toga“, izjavio je u Parizu Novak Đoković.

Veliki šampion je, jednostavno, posle svega što mu se dogodilo na US Openu, nastavio dalje. Usledio je trofej u Rimu, a sada pehar napada i u Parizu.

Pročitajte još: „Otišao sam od Novaka jer mi Ivanišević nije verovao“

„Pokušavam da prihvatim to što se desilo, da oprostim sebi i da nastavim dalje. Čovek sam, imam mane kao i svi drugi. Trudim se da budem najbolja verzija sebe, i kao teniser i kao ljudsko biće na terenu, a želim i da pobedim u meču. To što se dogodilo u Njujorku ne mislim da je uticalo na mene da sada ne smem da stisnem pesnicu, viknem ili da uradim nešto. Rim je pokazao da je sve u redu, vratio sam se u normalu“, poručio je Novak, koji će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Šveđanina Imera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar