Foto: Nova.rs

Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića obavlja funkciju direktora ovogodišnjeg Serbia Opena.

Turnir počinje 17. aprila i igraće se na terenima Teniskog centra „Novak“ u Beogradu. Trofej pobedniku nadmetanja iz serije 250 ima simbol ušća Save u Dunav.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imamo još sedam dana do početka Serbia Opena, najvećeg teniskog turnira u regionu, koji će i ove godine ugostiti neke od najznačanjijih imena ‘belog sporta’. I ove godine smo pokazali velike ambicije i visoke kriterijume kada je organizacioni deo u pitanju, i drago mi je da se sve odvija u najboljem redu. Trudićemo se da i ove godine budemo maksimalno posvećeni igračima, da njihov ugođaj bude na prvom mestu, ali i navijačima, za koje smo pripremili razna iznenađenja. Posebno mi je drago što smo ove godine mogli da uvedemo značajne novine i da podignemo organizaciju turnira na još viši nivo. Želimo da nastavimo dobru tradiciju i da još jednom potvrdimo da su naša zemlja i Beograd nezaobilazna tačka na teniskoj mapi sveta, i još jednom se pokažemo kao dobri domaćini“, rekao je Đorđe Đoković.

Prvi operativac u organizaciji turnira novinare je sproveo kroz kompleks, pa su mogli da stegnu uvid u to kako će izgledati kada krene Serbia Open.

Velika teretana, lobi za opuštanje igrača, mogućnost da biraju i jela iz srpske kuhinje, veoma dobri uslovi su im na raspolaganju.

„Na ovim terenima će se zagrevati svi teniseri pre mečeva na centralnim terenima, a imaćemo i najbolji dubl sveta i neke od najboljih dublova koji će igrati na ovim terenima. Takođe, tokom prvih, drugih i trećih kola će biti i onih koji će igrati na ova dva terena, a ne na centralnim, jer ne možemo sve da ih stavimo tamo. Pozivam sve da kupe karte, i one jeftinije za ponedeljak i utorak. Imamo i te dnevne pass-ove od 500 dinara, sa kojima navijači mogu da uđu u centar. Nemaju pristup centralnom terenu, ali imaju terenima 1 i 2. U nedelju 17. aprila je otvoren ulaz za sve posetioce, prvi dan kvalifikacija, biće sjajnih mečeva i domaćih tenisera. Dođite da podržimo domaće tenisere i gledamo dobar tenis“, poziva Đoković.

Mislio je na Mata Pavića i Nikolu Mektića, koji su u međuvremenu dospeli na drugo mesto.

„Oni su za mene i dalje prvi iako se promenila lista. Dolaze Pavić i Mektić i biće velika čast ugostiti ih. Braća Sabanov, koji su izgubili u finalu Hjustona, Brkić, Ćaćić, imamo za koga da navijamo. Sve karte koje se kupe, imaju pristup fan selu, biće zabavnog sadržaja, da ljudi ne ostani ni gladni, ni žedni, a da uživaju u vrhunskom sportu“, priča Novakov mlađi brat.

Posebno se osvrnuo na komfor za tenisere, za koji je već napomenuo da će dobiti poseban akcenat.

„Ovo je Players’ lounge, radi se do srede, od četvrtka se pušta u rad. Biće tu zelenila, cveća, zabavnog sadržaja, od Plejstejšna, stonog fudbala, bilijara i šta sve ne. Ovde su prostorije gde se igrači odmaraju i provode najviše vremena. Iza vas je deo kuhinje sa raznom hranom. To je igračima važno, na velikom broju turnira imaju svega dva, tri jela. Kod nas će imati sve što im je potrebno, i za one sa specijalnom ishranom kao što je moj brat Novak“, objasnio je Đorđe Đoković.

BONUS VIDEO: Jori Jošida ima poruku za Novaka Đokovića: Ja ne jede ćevape više

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar