Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je u ponedeljak 23. avgusta svoju 335. nedelju na vrhu ATP liste.

Srpski teniser ima 11.113 poena, ispred drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva sa 9.980 i Grka Stefanosa Cicipasa sa 8.350.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvajanjem titule na mastersu u Sinsinatiju nemački igrač Saša Zverev domogao se četvrte pozicije, a slede ga povređeni Rafael Nadal i Dominik Tim.

U Top 10 još su Rus Andrej Rubljov, Italijan Mateo Beretini, Švajcarac Rodžer Federer i Kanađanin Denis Šapovalov.

Srbija u prvih 50 igrača planete ima još trojicu pored Đokovića i to su Filip Krajinović na 38. mestu, Dušan Lajović je 40, Laslo Ðere 50, a Miomir Kecmanović 62. na listi.

Krajinović je nazadovao pet mesta, Lajović i Đere su napredovali za po tri, odnosno dve pozicije, dok je Kecmanović takođe nazadovao za četiri pozicije.

Đoković će svoj plasman zadržati bar do 11. oktobra, jer je Danil Medvedev ispao u polufinalu mastersa u Sinsinatiju, a brani veliki broj bodova u završnici sezone.

Kada je reč o teniserkama, na prvom mestu se nalazi Australijanka Ešli Barti sa 10.185 bodova, prati je Beloruskinja Arina Sabalenka na drugom mestu sa 7.010 bodova, treća je japanska igračica Naomi Osaka sa 6.666 bodova.

Na četvrtom i petom mestu nalaze se Karolina Pliškova i Sofija Kenin, Čehinja i Amerikanka koje imaju 5.530, odnosno 5.030 bodova, dok do desetog mesta slede Svitolina (Ukrajina), Andresku (Kanada), Švjontek (Poljska), Krejčikova (Češka) i Muguruza (Španija).

Najbolje plasirana srpska igračica je Nina Stojanović koja je nazadovala za jedno mesto i trenutno je 93. teniserka planete sa 880 bodova.

BONUS VIDEO: Novakova dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar