Aleksandar Zverev, Foto: Tanjug / AP Photo/Darron Cummings

Nemački teniser Aleksandar Zverev "puca od samopouzdanja" posle osvojene titule na mastersu u Sinsinatiju.

On je u dva seta pobedio Andreja Rubljova sa 6:2 i 6:3 i za sat vremena došao do novog velikog trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, posle titule u Tokiju, već se okreće US Openu, na kom će Novak Đoković probati da osvoji „kalendarski slem“.

„US Open će biti turnir kom se svi radujemo trenutno. Mislim da se i Novak Đoković na njemu vraća, on će naravno biti favorit. Ali mislim da su i ostali momci u odličnoj formi… Novak će biti svež, verujem da će odigrati vrhunski tenis ovde, ali ne zaboravimo formu Medvedeva, Cicipasa, svi oni igraju odlično“, rekao je Zverev posle pobede u Sinsinatiju.

Upravo on je savladao Novaka u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i na kraju otišao do zlata, a u Ohaju je uzeo peti masters pehar u karijeri.

„Radujem se narednoj nedelji i videćemo kako će da ispadne. Do tada ima još sedam dana, ispred mene je mnogo rada, jer moram da pronađem svoj ritam i u Njujorku“, rekao je Zverev.

On je svestan da posle dve titule u samo nekoliko nedelja ima dobar „vetar u leđa“.

„Znam gde sam trenutno, znam kako igram i nadam se da mogu da nastavim da radim i dodatno podignem nivo tenisa u Njujorku. Moramo da vidimo… Ostali momci su takođe tu, mislim, Novak je i dalje broj 1, ne smemo da previdimo i Rafu koji je u top 10. Svi su oni na ATP turu. Vratiće se još jači. Ali videćemo, tenis je sada u dobroj poziciji, rekao bih baš jer su oni još tu. Novak je na vrhuncu, ali ostali izgledaju prilično moćno. Biće interesantno da vidimo ko će šta da uradi narednih godina“, istakao je Zverev.

BONUS VIDEO: Novakova dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare