Romario i devojka
Romario i devojka; Foto: Instagram screenshot marcelleceolin

Romario je jedna od najvećih legendi brazilskog fudbala, ali je kroz karijeru uvek privlačio pažnju ne samo fantastičnih potezima, već i brojnim skandalima koji su obeležili sve njegove karijere.

Legendarni napadač ima samo 169 centimetara, a godinama je bio najveći predator u kaznenom prostoru.

PROČITAJTE JOŠ

U rodnom Brazilu nije imao drugog izbora, morao je da pronađe način da se prilagodi na sve, da se snađe u kakvoj god situaciji da se našao u Rio de Žaneiru to je preneo i na fudbalski tener.

Imao je munjeviti prvi korak, a mnogi ga pamte po čuvenim golovima špicem. Radili su to i pre njega, ali je on sve podigao na veći nivo.

Romario je sve to pakovao u „malu mrežu“, a 1994. godine bio je najbolji na svetu. Ostvario je san svakog brazilskog dečaka podizanjem „boginje“ na Svetskom prvenstvu. Dobio je „Zlatnu loptu“, bio je u idealnom timu, pa postao i FIFA drim tim. Pele ga je uvrstio u 125 najvećih živih fudbalera, a jedan je od retkih koji je primetio cifru od 1.000 pogodaka (Pele i Puškaš su još na listi).

Postigao je 20. maja 2007. godine taj hiljaditi pogodak, nakon što je bio precizan sa bele tačke u dresu Vaska de Game protiv Resife.

Koliko je to bila velika stvar svedoči i što je igra prekinuta na 20 minuta jer su slavili pogodak sa navijačima. Naravno, kao i uvek, pojavile su se brojne kontroverze da li je broj tačan, pa je istraživački tim Romarija navodno golove postignute i u juniorskim takmičenjima, prijateljski i nezvaničnim mečevima. FIFA mu je čestitala jubilarni gol, iako se vodi da je zvanično postigao 929 golova.

Nakon završene fudbalske karijere usledio je transfer u političke vode. Ipak, to je učinilo samo da se čitava država razočara u njega.

I pored brojnih skandala radio je sve što je mogao da postane guverner Rio de Žaneira. Došlo je do euforije kada je 2010. godine postao član parlamenta kao poslanik Socijalističke stranke Brazila (PSB). Obećao je da će u politiku unesti iste kvalitete koje je imao kao i fudbaler – hrabrost i posvećenost. Skandale je preućutao.

Napao je korumpirani Fudbalski savez Brazila i FIFA čim je ušao u parlament. Kao otac četiri ćerke, od kojih jedna ima Daunov sindrom, tražio je veća prava sa osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Mnogima su se dopali prvi, ispostavilo se populistički potezi koje je povukao. Godinu dana kasnije je bio jedan od najvrednijih parlamentaraca, njegova fotografija se našla na naslovnoj strani brazilskog izdanja časopisa „Roling Stouns“ sa naslovom „Šta misli poslanik koji izaziva sistem“.

Odjednom je fudbalski mađioničar postao i politička zvezda. Ipak, ubrzo su počeli da isplivavaju detalji skandala.

Bio je umešan u korupciju, optužen je za nepotizam, a sve je počelo kada je njegov prijatelj i savetnik bio optužen za ubistvo. Romario nije želeo da ga otpusti ni kada su počeli da se pojavljuju dokazi.

Doveo je više prijatelja i rođaka u sportsku upravu Rio de Žaneira, a šef je nimalo neočekivano izabran po njegovoj preporuci. Pokušao je da zataška veliki deo imetka, skrivajući ga od majke i sestre. U njegovom prisustvu je vlast zaplenila „porše“ koji je pripadao njegovoj sestri.

Ipak, skandale je pravio i van fudbalske pozornice, pa je tako sreću u ljubavi našao sa Diksi Prat, koja je te 2015. godine imala samo 19 godina. Romario se pohvalio slikama nove devojke na društvenim mrežama, a bili u vezi od oktobra 2014. godine. Da sve bude utoliko gore Diksi je prijateljica njegove ćerke, a zajedno su proveli novogodišnje praznike.

Romario ima tri braka iza sebe, a 2012. se zarveo od Izabele Bitenkur. Kada je Romario bio prvak sveta, njegova tadašnja izabranica Diksi nije ni bila rođena!

„Bio sam na doping kontroli i kada se završio meč na Marakani, želeo sam da proslavim dobre rezultate testa sa devojkom. Sačekali smo u svlačionici da svi odu sa stadiona pa smo zatim vodili ljubav nasred stadiona“, izjavio je Romario.

Priznao je Brazilac i da voli grupni seks.

„Imao sam iskustva i po tom pitanju. U ovom slučaju sam više voleo da zbijam šale na tuđ račun, ali sam i sam doživljavao neke avanture. Grupno vođenje ljubavi je nešto uobičajeno u ekipnim sportovima. Pošto sve radimo zajedno, zašto ne bi kolektivno i delili intimu“, pitao se Brazilac.

Tvrdi da jedino vođenje ljubavi voli više od fudbala, a sada se ponovo našao u žiži javnosti zbog veze sa Marselom Seolin koja je od njega mlađa tek 25 godina.

Ona je objavila zajedničku fotografiju sa prelepog ostrva Fernando de Noronja koja se nalazi oko 250 kilometara od obale Brazila.

Romario je već stigao da je upozna sa svojom decom, pa je i ona rekla da joj je „duša srećna“.

Nedavno su priznali vezu na društvenim mrežama, kada su objavili sliku na kojoj se maze na jednom rep festivalu.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram