Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U petak je potvrđeno da će Novak Đoković igrati na turniru u Indijan Velsu koji je na programu od 4. do 17. oktobra. Srbin će na američkom tlu imati priliku da sebi obezbedi novo mesto u istoriji tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Turnir u Indijan Velsu počinje sa 96 igrača i po tome je veći od svih drugih mastersa, a to i prestižni status je učinilo da se često naziva „petim grend slemom“.

Važnost ovog turnira je uvek bila posebna, a igrači vole da dođe u Kaliforniji gde se neretko druže sa mnogim poznatim ličnostima iz Holivuda i „Silicijumske doline“.

Sve ovo daje samo posebnu draž turniru koji će Srbija pratiti sa pažnjom kao da je zaista u pitanju grend slem. Naime, Novak još jednom može da pomeri granice i zada ozbiljan domaći zadatak svih naslednicima.

Na Indijan Velsu nećemo gledati Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Dominika Tima zbog povreda, pa će sve oči biti uprte upravo u Đokovića.

Srbin i Švajcarac su do sada po pet puta osvajali ovaj turnir, pa bi novim peharom Novak mogao da se izdvoji na večnoj listi.

Srbin je bio šampion 2008, 2011, a onda tri puta zaredom od 2014. do 2016. godine.

Federer je propustio protiv Huana Martina del Potra i Dominika Tima da dođe do nove titule, a Novak bi ovim trofejem mogao da stigne i do 37. masters titule. Tako bi još jednom postao najuspešniji teniser u ovom segmentu (trenutno izjednačen sa Nadalom).

Uz to bi Novak sebi mogao da osigura prvo mesto u ATP trci, a time i zvanje najboljeg tenisera sveta. Ukoliko to uradi učiniće to po sedmi put, pa će i legendarnog Pita Samprasa ostaviti iza sebe. I po ovom partneru bi Novak mogao da se osami na vrhu liste.

Jedino Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas i naravno Danil Medvedev mogu da ugroze Đokovića da dođe do ovog dostignuća. Ipak, ukoliko Novak osvoji trofej Medvedev bi morao da osvoji i turnir u Parizu i Završni masters u Torinu bez da Đoković ne osvoji ni bod. Scenario koji je baš, baš teško očekivati.

BONUS VIDEO Suze Novaka Đokovića pred kraj finala US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare