Marko Djokovic/Starsportphoto

Novak Đoković je ostao jedini srpski teniser na Serbia openu nakon prva dva meče četvrtfinala turnira u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Program su otvorili Filip Krajinović i Mateo Beretini, a Italijan je bio bolji posle dva seta rezultatom 6:4, 6:4. Previše je grešio srpski teniser u ključnim trenucima što je drugi nosilac kažnjavao i sve greške iskoristio, što je bilo dovoljno za trijumf.

On će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela između Taro Daniela i Argentinca Federika Delbonisa koji je eliminisao našeg Dušana Lajovića.

Posle pobede Beretinija i najbolji teniser na svetu je bez većih problema prošao u polufinale.

Đoković je u dva seta rezultatom 6:1, 6:3 savladao Miomira Kecmanovića u srpskom derbiju. Šoković je od početka do kraja pokazao klasu i mladoj nadi srpskog tenisa nije dozvolio nikakvu šansu da ga ugrozi.

On će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Aslana Karaceva i Đanluke Mađera koji zatvaraju program na centralnom terenu.

Đoković – Kecmanović 6:1, 6:3

Kraj meča

Kratko je trajao povratak Kecmanovića, Novak nije dozvolio potpuni povratak. Meč je završio atraktivnim poenom, nakon što je kratkom loptom izvukao rivala na mrežu, usledio je elegantan lob i Srbin je u polufinalu.

Vraća brejk Kecmanović, još nije gotovo

Kada je delovalo da Đoković treba da privvede meč kraju, Kecmanović je uspeo da odigra nekoliko dobrih udaraca i dođe do brej prilike koju je odmah iskoristio. Meč još nije gotov.

Novi brejk Đokovića

Zaigrao je Kecmanović na sve ili ništa i uspeo da namuči Novaka na njegov servis gem, ali je već u narednom ostao bez svog servisa. Nakon izjednačenja i tri neiskorišćene brejk prilike, Đoković uspeva da slomi protivnika i dođe nadomak pobede.

Probudio se Kecmanović

Uspeo je Kecmanović da stabilizuje svoj servis i da osvoji dva gema. Potrebno je da počne da osvaja poene na Đokovićev servis kako bi imao šanse za povratak.

Brejk Novaka na startu drugog seta

Tamo gde je stao na kraju prvog, Đoković je nastavio početkom drugog. Brzo dolazi do dve brejk lopte, a nakon što je Kecmanović spasao prvu, Novak koristi drugu i odmah oduzima servis rivalu.

Đoković furiozno do prvog seta

Iako je Kecmanovič osvajanjem prvog gema najavio neizvesniju borbu, Đoković je brzo priveo servis kraju. Nakon što je osvojio svoj servis, najbolji teniser sveta je napravio još brejk za 5:1, posle čega je u narednom gemu na svoj servis lako došao do osvajanja prvog seta.

 

 

 

 

 

Prvi gem Kecmanovića

Uspeo je Miomir Kecmanović da se posle pauze i furioznog početka najboljeg tenisera sveta stabilizuje i vrati u meč osvajanjem prbog gema na svoj servis.

Odmah brejk Đokovića

Najbolji teniser sveta je sigurno odservirao svoj gem, da bi vveć u narednom posle jedne duže razmene iskoristio prvu brejk loptu i napravio brejk.

Đoković i Kecmanović izašli na teren

Posle poraza Filipa Krajinovića od Italijana Matea Beretinija, na teren su izašli Đoković i Kecmanović u okršaju preostalih srpskih predstavmnika.

Krajinović – Beretini, 4:6, 4:6

Krajinović poražen, Beretini ide u polufinale

Imao je proilku Krajinović u poslednjem gemu da vrati brejk i učini meč neizvesnim, ali je propustio tri vezane brejk prilike. Beretini je to iskoristio i realizovao već prvu meč loptu.

Brejk Beretinija

Ono što mu nije uspelo u petom gemu, Beretini je uradio u sedmom i napravio brejk kojim je došao blizu pobede.

Velika borba u drugom setu, Krajinović sprečio nalet Beretinija

Čuvaju obojica tenisera svoj servis u drugom setu, ali je Beretini propustio veliku priliku. Pri rezultatu 2:2, imao tri vezane brejk lopte, ali je srpski teniser uspeo nekako da se izvuče.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Italijan osvojio prvi set

Uspeo je Beretini da odbije nalet Krajinoviča i sigurnim servis gemom dođe do prvog seta rezultatom 6:4.

Krajinović propustio brejk lopte, Beretini nadomak prvog seta

Oporavio se srpski as i počeo da igra mnogo bolje, ali je propustio tri brejk prilike i šansu da izjednači rezultat, pa će Beretini servirati za osvajanje prvog seta.

Beretini pravi brejk na startu, vodi sa 2:0

Odlično je Italijan otvorio duel i već u prvom servisu gemu došao do brejka. Iako je Krajinović  ubacivao prvi servis, Beretini je uspeo da doše do brejak i da ga zatim potvrdi u narednmom gemu.

Sve detalje sa turnira pratite uživo na blogu Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar