Rodžer Federer, Novak Đoković
Rodžer Federer, Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Hit izjava bivšeg broja jedan

Marselo Rios, nekada najbolji teniser sveta, izjavio je da tenis ne gleda zbog likova kao što su Novak Đoković i Rodžer Federer, već da mu zabavu pružaju oni koji su kao Nik Kirjos i Fabio Fonjini.

Čileanac je u intervjuu za „Clay“ pričao o prethodno pomenutoj temi, a svoje mišljenje je obrazložio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, ‘kako je uzbudljivo’. Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne deluje tako zabavno“, rekao je Marselo.

Rios je i tokom profesionalne igračke karijere pažnju privlačio na razne načine, pa je tako po osvajanju Mastersa u Monte Karlu 1997. godine, na ceremoniji dodele pehara, rekao kako svota novca koju je dobio nije dovoljna da pokrije sve ono što je izgubio u kazinu pre toga.

„Tenis je uvek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u belo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali ‘pogrešnim’. Privlačaio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali“, dodao je Rios.

PROČITAJTE JOŠ:

Čileanca ne zanima trenerski posao.

„Ne bih nikoga da treniram. I da me Federer pozove, rekao bih ne“, zaključio je Rios.

Bivši čileanski teniser je u karijeri osvojio 18 titula od čega pet mastersa, a samo šest nedelja je bio prvi na svetu.

BONUS VIDEO Novak Đoković dočekan ovacijama u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar