Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit)

Sa nestrpljenjem se čekao trenutak kada će srpski teniser izaći na teren u Kazahstanu, a od tog momenta nas sada dele sati.

Đoković u prvom kolu turnira u Astani (kategorija 500) igra protiv Kristijana Garina iz Čilea, a poznato je da pobednika ovog duela u osmini finala čeka Botik van de Zandšulp.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj meč moći će da prate uživo svi navijači u Srbiji na TV kanalu Sport klub 1 od 14.00.

Novak je posle titule osvojene u Tel Avivu (turnir iz kategorije 250), odmah doputovao u Kazahstan, a u avionu je sa njim bio i Marin Čilić, protiv kog je igrao finale u Izraelu (6:3, 6:4) i ujedno odradio prvi trening u Astani.

Srpski teniser je do sada dva puta igrao protiv Čileanca koji nijednom nije uspeo da osvoji ni set, a trenutno se ne nalazi u sjajnoj formi iako je na Vimbldonu stigao do četvrtfinala (najbolji rezultat na grend slemu u karijeri).

Đoković dolazi sa mnogo optimizma u Kazahstan jer je prethodno u Tel Avivu podigao treću titulu u sezoni (sve tri na različitim podlogama), pa sada želi da osvoji i trofej iz kategorije 500 koji mu jedini nedostaje ove sezone. Srpski teniser bi u slučaju da u Astani u nedelju podigne trofej ujedno podigao jubilarnu 90. titulu u karijeri.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Čileanac je ove godine bio i u Srbiji i kako je istakao za Nova.rs uživao je u tom periodu.

„Turnir je bio neverovatan, imao sam dobra iskustva tamo, doduše ne i rezultat koji sam želeo, ali sam uživao tokom turnira i u samom kompleksu. Tereni su odlični i hrana je bila odlična. Nisam probao nijedno srpsko jelo, ali je hrana na turniru jer je to Novakov turnir, a on voli specijalnu hranu. Mnogo brine o tome, pa sam uživao u tome. Izgubio sam u prvoj rundi, ali sam imao dobra iskustva“, rekao je Garin za Nova.rs.

Poslao je poruku srpskim navijačima da namerava da se vrati.

„Bilo mi je jako zabavno, pa ću probati da dođem ponovo u Beograd“, završio je Garin za Nova.rs.

BONUS VIDEO Novak Đoković dočekan ovacijama u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar