Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nikada ne treba tražiti uzroke poraza u odlukama sudija, posebno ne kad jedan igrač nije u "elementu" kako nije bio Novak Đoković protiv Danijela Evansa, ali sudija svakako ne treba da privlači pažnju na sebe na negativan način.

PROČITAJTE JOŠ:

Naročito ne kada je nešto tako očigledno kao aut od više centimetara koji se na šljaci može videti i golim okom.

Upravo to se desilo u Đokovićevom meču u Monte Karlu, u trećem kolu sa Evansom kada je sudija Aurelija Turt ostala rekla da nije dobro videla ono što je posle udarca Britanca bilo čist aut.

I to u važnim trenucima susreta u drugom setu kada je Evans vodio sa 6:5, servirao za pobedu i imao 30:15.

„Ne mogu da budem sigurna, vrlo je blizu“, rekla je Turt, a Novak ju je upitao „Ne možete da budete sigurni?“, uz ironičan prizvuk u glasu.

„Ovde gde sedim deluje da je bilo vrlo blizu“, dodala je Turt. Samo što nije bilo baš blizu. Hokaj je na ponovljenom snimku pokazao da je loptica bila van servis polja.

Turt nije jedino tada omanula u proceni. Tada nije ni sišla iz stolice da proveri odluku, ali jeste u prvom setu kada je Novaku oduzet praktično osvojen poen.

Đoković je imao lob koji je pogodio posle udarca Evansa. Linijski sudija je uzviknuo aut i trebalo je da Novak osvoji brejk.

Umesto toga, Turt je sišla iz stolice i proverila lopticu koja je bila u autu. Rekla je da je dobra i „hokaj“ je još jednom naknadno pokazao da je linijski bio u pravu.

Poen je ponovljen, Novak je izjednačio na 4:4, ali mu je taj gem oduzeo energije koja mu je svakako falila pa je ispustio svoj servis i prvi set. Kasnije je poražen sa 6:4 i 7:5.

Uprkos svemu, morao je Đoković mnogo bolje i da greši daleko manje da bi pobedio motivisanog Evansa. Tu nema rasprave.

Priznao je naknadno da nije igrao na svom nivou i da se osećao užasno, ali ovakve odluke naterale su neke od navijača srpskog tenisera da se zapitaju „da li Turt zaista mrzi Đokovića“, dok su drugi dodali „svaki put kad ona sudi, pomolim se bogu“.

Podsećamo, Turt je bila u centru pažnje i kada je Đoković prošle godine eliminisan sa US Opena diskvalifikacijom u meču sa Pablom Karenjo-Bustom, kada je pogodio linijsku sudiju Lauru Klark.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar