Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi reket sveta Novak Đoković dobio je čestitke sa svih strana zbog obaranja rekorda Rodžera Federera, a deo njih poslali su i neki od najvećih asova i legendi sporta.

Đoković je u ponedeljak započeo svoju 311. nedelju kao prvi igrač planete i prestigao je prethodni rekord od 310 nedelja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nastavljaš da menjaš istoriju i juriš je. To je ekstremno dominantno, prava klasa“, rekao je Džon Mekinro u videu posvećenom Đokoviću.

Johan Elijaš, šef kompanije čiji reket duže od decenije koristi Đoković kaže da je sledeći izazov da Srbin uzme rekordan broj grend slemova. Taj rekord i dalje drže Federer i Nadal sa po 20.

„Čestitam prijatelju, najbolji igrač svih vremena po broju nedelja, o Bože“, dodao je Gustavo Kuerten koji je posebno bio zadovoljan zbog velikog dostignuća.

Nemački igrač Aleksandar Zverev kaže da je neverovatno šta još uvek Srbin radi koji pokušava da obori sve rekorde…

„Ti si jedan od najboljih u istoriji i boriš se za zvanje najboljeg“, priča Dijego Švarcman.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HEAD Tennis (@headtennis_official)

Jedan od onih koji su mogli da poremete Novakovu dominaciju u protekloj deceniji bio je i Endi Mari. Britanac je krajem 2016. i uspeo da u direktnom duelu pobedi Srbina i domogne se „broja 1“.

„Hej Novak, hteo sam samo da pošaljem brzu poruku i čestitam na obaranju rekorda po broju nedelja na vrhu, izvanredno dostignuće“, poručio je Mari.

Međutim, posebno mesto i čestitka dolazi od Marijana Vajde, Novakovog trenera koji već godinama radi sa Đokovićem.

„Želim ti mnogo energije i dobrog zdravlja, želim ti da dugo ostaneš broj 1. Idemo“, rekao je Vajda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar