Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Najbolji teniser planete Novak Đoković obratio se publici na dočeku u Beogradu i našalio se sa okupljenima ispred restorana "Novak".

U razmaku od deset godina, srpski navijači su Đokovića dočekali dva puta kao velikog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove 2021. godine, zbog okolnosti i koronavirusa, to nije moglo da izgleda kao jula 2011. ispred Skupštine Srbije, ali je doček ipak upriličen.

Novak je oko 18 sati i 30 minuta stigao ispred restorana, gde je bilo okupljeno nekoliko stotina ljudi.

Deo njih je dobio rekvizite, majice, potpisane postere i loptice, pojedini su tražili rekete, a Đoković je podsetio na jul 2011. kada je prvi put osvojio Vimbldon i po prvi put se našao na prvom mestu ATP liste.

„Danas je poseban dan i za mene i za porodicu, sve moje bližnje, ali i za Srbiju i ceo naš narod. Hvala vam, ovaj uspeh koji se proslavlje danas nije samo moj, nego i vas i cele nacije. Ja sam to najviše shvatio pre deset godina kad sam ostvario svoj dečački san… I pre toga. Ali me je nekako najviše dirnulo ono iz Beograda 2011. posle Vimbldona kad sam prvi put postao ‘broj 1’ na svetu. Vratio sam se ovde i Srbija je priredila nešto što ću čitavog života pamtiti i na čemu sam vam večno biti zahvalan“, počeo je Đoković svoj kraći govor.

Dodaje da je sve što je radio kasnije, zbog tog dočeka iz 2011. godine dobijalo dodatnu težinu u njegovim očima.

„Zato osećam ogromnu čast, odgovornost i zadovoljstvo što vas predstavljam na najbolji način gde god idem u svetu. Nadam se da to znate. Znam da vam kidam živce, i sebi to radim, ali nadam se da uživate, tako je slađe. Da je sve lako, ne bi bilo interesantno. Volim vas sve, veliko hvala. Vidim mnogo dece. Nadam se da ima malih tenisera i teniserki. Mi teniseri smo isprogramirani da mislimo šta je sledeći korak i izazov. Tako ću i ja nastaviti, gladi i žeđi u meni i dalje ima za tenisom. Treba proslaviti ovakve dane i biti u sadašnjem trenutku“, rekao je Novak na dočeku.

Doček Novaka Đokovića zbog novog rekorda

Doček Novaka Đokovića zbog novog rekorda

Posted by Nova.rs on Понедељак, 08. март 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar