Foto: Printscreen Twitter

Argentnski teniser Dijego Švarcman opisao je koliko mu je značio drugi gol Dijega Armanda Maradone protiv Engleske, na Svetskom prvenstvu 1986. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Dijego je tada nanizao celu odbranu Engleza i remek delo svetskog fudbala koje će postati poznato kao „gol veka“.

Švarcman se sa svojom reprezentacijom sprema za ATP kup, a pošto sa Maradonom deli ime, novinari su ga pitali o „El Pibeu“ i njegovom čuvenom potezu iz godine kada je Argentina postala prvak sveta.

„Rođen sam 1992. pa sam gledao na Jutjubu, ne znam, gledao sam ga možda hiljadu puta. Imam mnogo pesama koje ljudi u Argentini pevaju o tom golu. Mnogo je i priča o tom golu. Maradona je jedan od najboljih u istoriji sporta, ja mislim da je najbolji. U Argentini je to bilo previše bitno, ne mogu to da opišem u nekoliko reči. Verujem da svi ovde dele ista osećanja prema njemu“, kaže Švarcman na konferenciji pred ATP kup.

Dodaje da je i lično poznavao legendu argentinskog fudbala, a poznato je da je Maradona često pratio reprezentaciju svoje zemlje i da je bio jedan od najvatrenijih navijača.

„Što se mene tiče, imao sam dobar odnos sa njim, čuli smo se porukama, mada ga nisam sreo poslednjih godina. Sretali smo se u Dejvis kupu, reprezentaciji. Gvido (Pelja) je to uradio u finalu Dejvis kupa, Dijego je bio tamo protiv Hrvatske i da, bio je jedan od najboljih u istoriji Argentine“, istakao je Švarcman.

Da podsetimo, Maradona je preminuo 25. novembra prošle godine, a njegova smrt potresla je čitav sportski svet i uzdrmala ga do temelja, jer je dve nedelje ranije preživeo operaciju glave, da bi ga usmrtili problemi sa srcem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar